El este ardeleanul care a plecat sa lupte cu ISIS. Numerosi jihadisti i-au cazut victime – Galerie FOTO

news

Un roman s-a inrolat in armata kurzilor din Siria si lupta impotriva jihadistilor din Statul Islamic. Intre timp, Romania a fost amenintata direct de ISIS. Jihadistii au publicat pe Internet o inregistrare video de propaganda in care ameninta „coalitia diavolilor” care lupta impotriva sa.

Romanul a intrat in People’s Defence Units (YPG)  in luna august si are la activ zeci de misiuni impotriva jihadistilor din gruparea „Statul Islamic”, scrie WowBiz.

Nascut in Ardeal, tanarul s-a antrenat cu Fortele Speciale Romane, Apoi, a preferat o cariera pe cont propriu, in mai multe teatre de razboi. In Siria, lupta sub un nume musulman, Rebaz.

Rebaz face parte din brigada Liberty Lions (Leii Libertatii), in care s-au inrolat mai multi straini, multi dintre acestia veterani din Statele Unite. Conform paginii lui de Facebook, el s-a antrenat cu Fortele Speciale Romane, insa ulterior a preferat o cariera „pe cont propriu”, in diverse teatre de razboi din lume (Rusia, America de Sud). Oficial, in prezent, el este voluntar pentru Liberty Lions.

rebaz
rebaz2 rebaz3

Organizatia militara YPG este echivalentul armatei guvernului kurd din Rojava, in Siria de Nord, o zona declarata autonoma la sfarsitul anului 2013. YPG reprezinta in acest moment unul dintre principalii oponenti ai ISIS, in afara de fortele fidele presedintelui Bashar Al-Assad. De fapt, cele doua armate nu colaboreaza in nici un fel, pentru ca au obiective diferite, YPG militand pentru suveranitatea provinciei kurde din nordul Siriei. Din 2013, YPG se afla in conflict deschis cu ISIS, atunci cand kurzii au pus stapanire pe orasul Ras al-Ain, la granita cu Turcia, controlat la vremea aceea de islamisti.

Gruparea Stat Islamic a publicat pe Internet o inregistrare video de propaganda in care ameninta „coalitia diavolilor” care lupta impotriva sa, formata din 60 de tari. Printre statele amenintate se numara Romania, dar si Republica Moldova. Printre zecile de tari mai figureaza Marea Britanie, Statele Unite, Japonia, Canada, Franta si Australia dar si Ucraina sau Bosnia Hertegovina.

„Iata coalitia diavolilor, la care se alatura Iranul, Turcia si Rusia. Asta pentru ca Millah of Kufr li se vor alatura pentru a lupta impotriva adevarului. Deci, sa vedem ce puteti. Numarul vostru ne va spori noua credinta. Noi va numaram steagurile. Profetul nostru a spus ca atunci cand vor ajunge la 80, flacarile razboiului va vor arde in final pe dealurile mortii”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: