El este protestatarul cel mai grav ranit, a fost la un pas sa-si piarda viata: „Nu a venit nimeni, nici de la Politie, nici de la procuratura”

news

Doru Oprea a fost grav ranit, vineri noapte, in exploziile declansate de Jandarmerie in Piata Victoriei. Un obiect i-a strapuns corpul, foarte aproape de artera femurala. Insa niciun oficial al statului nu a fost interesat de cazul lui.

Doru Oprea va avea nevoie de chirurgie plastica si grefe de muschi si de piele. Unul dintre prietenii sai, care l-a vizitat la spital, spune ca o bucata dintr-o grenada i-a fost extrasa chiar de langa artera femurala.

„Doru Oprea, ranit vineri, internat la Spitalul Universitar: ‘Nu a venit nimeni, nici de la Politie, nici de la procuratura. Medicii mi-au spus ca ei au anuntat conform procedurii. Ma gandesc sa sun eu maine la 112. Astazi nu, ca-i duminica si sa nu-i deranjez.’

Daca nu-l stiti pe Doru ati putea crede ca e sarcastic. Nu, Doru ca ardelean serios nu vrea sa deranjeze institutiile statului duminica ca poate dorm si ele. Nu-i bai ca Jandarmeria era sa-l omoare. Intr-un fel aproape ca o iarta. Pe jandarmi nu o sa-i uite insa. Niciodata. Va lupta sa-i faca sa plateasca pe toti cei vinovati. Asta de luni. Obiectul extras din piciorul lui Doru, de langa artera femurala”, a scris Cosmin Radu Aldea pe Facebook.

Autoritatile, ministrul Sanatatii si ministrul de Interne, s-au aratat in schimb extrem de ingrijorate si preocupate de soarta jandarmilor raniti. Insa acestia nu au fost nici pe departe intr-o situatie atat de grava, in ciuda propagandei intense de la televiziunile PSD.

„Am dorit sa stau eu de vorba, personal, cu cei trei colegi: cu Stefania, Cristi si Marius. Vestile sunt imbucuratoare: baietii se vor externa maine, Stefania este puternica, increzatoare si este bine, nu sunt in momentul acesta motive de ingrijorare. Are foarte multe contuzii, multiple traumatisme, dar, repet, starea ei este foarte buna. A vorbit in aceasta dimineata si cu un psiholog, ceea ce ma bucura”, a spus Carmen Dan la iesirea din Spitalul Floreasca.

Ea a adaugat ca, in urma discutiilor cu cei trei jandarmi, a identificat la toti „sentimentul datoriei indeplinite”.

Anterior, si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, in vizita la ranitii de la Floreasca, a anuntat ca femeia-jandarm este „foarte bine” si ca nu a avut coloana fracturata asa cum s-a vehiculat.

„Are un hematom aici (indica zona cefei – n.r.). Este foarte bine fizic, ma asteptam la cu totul si cu totul altceva. Nu este la terapie intensiva (…) Nu, nu are coloana rupta”, a spus Pintea.

Jandarmeria a transmis vineri noapte ca femeia-jandarm „a fost internata cu suspiciunea de fractura la coloana cervicala”.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: