El este Rambo al Irakului, SPAIMA jihadistilor. A omorat 1.500 de membri ISIS – Galerie FOTO

externe

Ayyub Faleh al-Rubaie, cunoscut si sub numele de Abu Azrael („Ingerul Mortii” in araba) este un militant irakian care a ajuns in atentia presei dupa ce si-a abandonat cariera de profesor universitar pentru a lupta impotriva gruparii Stat Islamic.

Azrael s-a inrolat in brigada Imam Ali, o grupare de militanti irakieni siiti, al carui obiectiv e sa distruga Statul Islamic. In contextul in care luptele impotriva jihadistilor s-au intensificat in Irak, Azrael este considerat unul dintre eroii care au ajutat la eliberarea orasului Tikrit, situat la 140 de kilometri nord-vest de capitala Bagdad, din mana islamistilor, potrivit Business Insider, citat de Romania TV.

rambo

Aceasta a fost prima dintr-o serie de ample campanii menite sa elibereze teritorii importante din nordul Irakului cucerite de extremistii sunniti. Redobandirea controlului asupra Tikritului va asigura o ruta de aprovizionare pentru o viitoare operatiune a fortelor irakiene pentru a recuceri orasul Mosul, cucerit de militantii extremisti in iunie 2014.

rambo4

Azrael are in jur de 40 de ani si a facut parte din Armata Mahdi, o militie care a luptat impotriva fortelor americane din Irak. De asemenea, el a luptat si in Damasc, impotriva rebelilor care doreau caderea regimului presedintelui Assad. Azrael a fost vizibil pe retelele sociale si recent, cand a postat o inregistrare in care ii da foc unui terorist ISIS, dupa care ii cioparteste trupul ars cu o sabie, nu inainte de a spune spre camera: „Teoristi ISIS, asta e soarta voastra, o sa va taiem ca pe shaworma”.

rambo8

In alte imagini, Azrael apare manuind diverse arme, sabii sau topoare.

rambo2
rambo3

Azrael e cunoscut si pentru fraza cu care isi incheie unele dintre inregistrari, dedicata jihadistilor si devenita un adevarat motto pentru sustinatorii sai: „Illa Tahin” („o sa va transformam in cenusa”).

rambo6

Reactiile fata de cruzimea cu care Azrael ucide terorisii islamici sunt impartite. Unii dintre internauti sunt furiosi pentru ca Azrael si brigada de militie siita din care face parte promoveaza acelasi tip de cruzime intalnita si in inregistrarile Statului Islamic, in timp ce altii ii lauda faptele si politica de lupta, rezumata la dictonul „ochi pentru ochi”.

rambo5

Alti internauti l-au supranumit pe Azrael „un Rambo al Irakului”, motivand ca au ales aceasta porecla inspirati de constitutia sa ateltica, dar si de ferocitate cu care ii ucide pe luptatorii ISIS. Potrivit elitereaders.com, irakianul a aucis nu mai putin de 1.500 de membri ai ISIS.

rambo7

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: