Elan Schwartzenberg a recunoscut existenta unui grup de afaceristi care ar fi controlat Romania. Insa, sustine ca acest grup nu se putea lupta cu …

news

Dupa 6 ani de tacere, fugit in Israel, cu un mandat international de arestare preventiva pe numele sau, Elan Schwartzenberg a decis sa faca dezvaluiri. Desigur, unele dintre ele nu pot fi probate, dar milionarul a ales sa spuna cestieintr-un interviu acordat Sorinei Matei, de la B1 TV. Afaceristul este urmarit international de statul roman din 2016.

Elan Schwartzenberg a vorbit despre pritenia cu Sorin Blejnar, fostul sef ANAF, si Codrut Marta, disparut fara urma. Elan face o comparatie ce poate fi considerata o adevarata bomba. ”Grupul de la Monaco e zero barat ca influenta fata de Coldea, Kovesi si Iohannis.”, a spus Schwartzenberg.

Asta, in conditiile in care din celebrul grup de la Monaco faceau parte, conform presei, la acea vreme, Gheorghe “Bebe” Ionescu, Dan Dragoi, Adriean Videanu, Vlad Moisescu, Puiu Popoviciu, Dan Adamescu, Dragos Dobrescu, Radu Dimofte, Radu Budeanu, Rares Manescu, Sorin Blejnar, Elan Schwartzenberg, fratii Bogdan si Constantin Buzaianu, Ion Tiriac, Dan Petrescu (n.r. nu fotbalistul), Nicolae Dumitru, Dan Fisher, Cristian Burci, Carmen Adamescu, Catalin Voloseniuc si Bobby Paunescu.

Elan Schwartzenberg este unul din fostii proprietari ai postului de televiziune Realitatea TV. De la inceputul anului 2011, acesta detine 10% din actiunile News Television (Romania) SRL, companie ce a detinut pana in anul 2015, la randul sau, 50% din actiunile televiziunii B1 TV.

In 2014, DNA il cauta pe Elan Schwarzenberg pentru fraudare in procedura de preluare a pachetului majoritar de actiuni al Realitatea Media. Procurorii anticoruptie au cerut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mita intr-un dosar disjuns dintr-o ancheta ce il viza pe Radu Mazare, DNA motivand ca omul de afaceri „s-a ascuns, in scopul de a se sustrage de la urmarirea penala.

Pe baza mandatului obtinut de la judecatori, Elan Schwartzenberg figureaza ca urmarit international de statul roman din iunie 2016. A fost casatorit cu Mihaela Radulescu, vedeta care s-a stabilit la Monaco dupa mariajul cu Elan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: