Ele sunt femeile CRESTINE care au pus mana pe arme pentru a lupta cu ISIS

externe

Babylonia nu regreta deloc faptul ca a lasat in urma doi copii si slujba de coafeza pentru a se inrola intr-o militie crestina ce lupta in Siria impotriva gruparii teroriste Stat Islamic. Soldatul de 36 de ani ce face parte din minoritatea crestina siriaca din nord-estul Siriei considera ca lupta pentru a face un viitor mai sigur pentru copiii ei.

ormia

„Mi-e dor de Limar si Gabriella si sunt ingrijorata ca le-ar putea fi foame, sau sete, sau grig. Dar incerc sa le spun ca lupt pentru a le proteja viitorul”, a declarat Babylonia pentru AFP.

Una din taberele de antrenament a produs deja 50 de absolventi in orasul Al-Qahtaniyeh, cunoscut si sub numele de Kabre Hyore in dialectul siriac. Militia este cunoscuta drept ‘Fortele Feminine de Protectie a Pamantului dintre Cele Doua Rauri’, numele referindu-se la zona dintre Tigru si Eufrat, zona locuita de-a lungul istoriei de siriaci, informeaza Daily Mail. Babylonia a dezvaluit ca de fapt sotul ei a incurajat-o sa-si lase copiii, Limar de 9 ani si Gabriella de 6 ani, pentru a se alatura unitatii ai carei primi recruti au absolvit in August.

syriac women
unit

Crestinii siriaci urmeaza traditia crestina estica si se roaga in aramaica. Cultul crestin siriac inglobeaza ambele ramuri ale crestinismului, ortodoxia si catolicismul, si constituie in jur de 15% din cei 1,2 milioane de crestini din Siria. Inainte de inceperea conflictului, in martie 2011, crestinii din 11 secte diferite reprezentau impreuna aproximativ 5% din populatie.

shoot womanwithgun

Avand experienta limitata in lupta, unitatea se concentreaza acum pe protejarea zonelor majoritar crestine din provincia Hasakeh.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: