Elena Lasconi, puternic sustinuta pentru a prelua sefia USR. Dominic Fritz si-a retras candidatura, primarul Viziteu este alaturi de Lasconi

politica

Elena Lasconi, demisie, Catalin Drula, USR, echipa de conducere, sa plece

Mai multi lideri au USR au anuntat in acest week-end ca o sustin pe Elena Lasconi pentru a prelua functia de presedinte al USR. Dominic Fritz, principalul contracandidat, a anuntat ca se retrage.

Dominic Fritz a anuntat pe un grup de comunicare al USR ca isi retrage candidatura.

„Sa merg inainte cu aceasta propunere as risca sa ne dezbinam intr-un moment crucial si nu vreau sa repet greselile din USR care au dus la fragmentare. Nu am nevoie de presedintia USR ca sa particip la reconstructia partidului. O pot face din orice loc si va indemn pe toti sa va puneti intrebarea: cum pot contribui eu? Voi sustine noul presedinte sau noua presedinta cu toata puterea mea. Mi-as dori sa respectam toti rezultatele alegerilor interne ce urmeaza si sa muncim pentru un rezultat bun in toamna si chiar pentru victoria pe care o dorim”, a scris Dominic Fritz.

La scurt timp, primarul municipiului Bacau, Lucian Stanciu-Viziteu, a anuntat duminica, intr-o postare pe Facebook, ca o sustine pe Elena Lasconi.

„Dragi prieteni, Elena Lasconi a spus Da! Elena a hotarat sa-si asume atat candidatura la presedintia partidului, cat si candidatura la alegerile prezidentiale. Nu a fost o decizie usoara, va avea cu siguranta multe de infruntat. De asta are toata aprecierea si sustinerea mea. Ma bucur ca a inteles mesajul meu si al altor colegi, atunci cand am solicitat ca oricine doreste sa se inscrie in cursa pentru conducerea USR sa-si asume si candidatura. O sustin pe Elena deoarece cred ca in acest moment este cea mai buna solutie pentru USR. Elena are energia si dorinta de a reconstrui partidul, are legitimitatea votului si notorietatea necesara pentru a incepe campania cu motoarele turate.

Urmeaza saptamani si luni de foc. Nu ne va fi usor, situatia este extrem de complicata si o stie fiecare dintre noi. Dar fix pentru astfel de momente am intrat in politica! Romania se schimba cu noi toti. E nevoie de munca fiecaruia, de hotararea, de pasiunea fiecaruia. Si, poate, e nevoie si de putina credinta. Credinta ca impreuna vom reusi! Forza Elena! Forza USR!”, a scris primarul municipiului Bacau.

La randul sau, deputatul USR Cristian Seidler a anuntat ca o sustine pe Lasconi pentru a deveni candidatul partidului la Presedintie.

Citeste si: Allen Coliban: „Conducerea USR a gresit grav, toti trebuie sa plece”. Planul primarului Brasovului de „resetare” a USR: „Mai sunt 6 luni”

Elena Lasconi, primarul reales din Campulung, si-a anuntat azi candidatura la conducerea USR. In mesajul ei, Lasconi transmite ca „e vremea reconstructiei!”

„Dragi campulungeni, va multumesc pentru incredere!

Am fost, sunt si voi fi loiala Campulungului cate zile voi mai avea. Tot ce fac si voi face este pentru binele orasului. Nu este o promisiune, ci un legamant. Aici este casa mea. Aici este sufletul meu. Si asta datorita voua.

Ma mandresc cu Campulung. Ma mandresc ca sunt romanca.

Dupa alegerile din 9 iunie nici nu am apucat sa ma bucur de rezultate. M-am trezit intr-o situatie in fata careia nu pot sa raman spectator. Refuz sa stau cu mainile in san si sa privesc cum se duce de rapa democratia din tara asta pe care o iubim cu totii.

Stiu ca pot schimba multe si sunt datoare sa incerc, asa cum fac zi de zi aici la Campulung.

In acest moment Romania este rosie. Avem un partid-stat: PSD. Avem si o alternativa: USR, echipa din care fac parte.

Ma doare sa vad mesajul electoratului la nivel national. Romanii au intotdeauna dreptate. Mesajul romanilor nu trebuie ignorat, ci ascultat.

Asa ca am decis sa-mi depun candidatura pentru presedintia USR. Motivul: reconstructia partidului, singura alternativa in fata partidului-stat.

Aici la Campulung continuam cu fapte. Va rog sa aveti incredere: cuvantul meu e contract! Sa fim sanatosi, liberi, uniti  si sa ne bucuram unii de altii!,” a mai comunicat Elena Lasconi.

Lasconi a mai declarat, anterior, ca daca va candida, vrea sa schimbe intreaga conducere a partidului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: