Elena Udrea a enervat-o cu tertipurile ei pe judecatoarea Curtii de Apel: „Abuz de drept in faza aceasta a procesului”

politica

Curtea de Apel Bucuresti a amanat marti, pentru 24 martie, dosarul in care Elena Udrea este judecata pentru instigare la luare de mita si spalare a banilor in legatura cu finantarea campaniei electorale de la alegerile prezidentiale din 2009.

Udrea s-a prezentat marti fara avocat in sala de judecata si a anuntat ca a fost reziliat contractul cu aparatorul sau, Alexandru Chiciu, cu doar o zi in urma.

„Dupa o relatie de cinci ani (…) – Rugamintea e sa imi acordati termen”, a spus Udrea la proces, care a solicitat amanarea dosarului pentru a-si angaja alt avocat.

Judecatoarea care se ocupa de acest caz, Claudia Jderu, si-a cerut scuze martorilor chemati pentru audieri la proces, insa i-a reprosat Elenei Udrea situatia creata.

„Apare aproape ca un abuz de drept in faza aceasta a procesului. (…) Domnul avocat cunoaste ca rezilierea, cu o zi inainte, poate fi un abuz de drept. Este adevarat ca si protestul magistratilor a dus la amanarea cauzei, dar avem martori de audiat si unul dintre ei vine a treia oara. Avand in vedere lipsa de asistenta juridica – termen 24 martie. Ne cerem scuze martorilor. Rugamintea e pentru martori sa se mai prezinte o data, pe 24 martie”, a spus magistratul, citata de Agerpres.

In iulie 2017, DNA i-a trimis in judecata pe Elena Udrea, Ioana Basescu si jurnalistul Dan Andronic in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, implicata direct in campania lui Traian Basescu, candidat la alegerile prezidentiale din 2009, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita (doua fapte) si spalare a banilor (cinci fapte).

In acelasi dosar, Ioana Basescu, notar public, fiica fostului presedinte Traian Basescu, este acuzata de instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor, iar Dan Andronic – de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

In dosar mai sunt judecati Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltarii, Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal.

Procurorii sustin ca, in cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni de coruptie, delapidare si evaziune fiscala, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate in campanie.

„Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare. Remiterea foloaselor infractionale s-a disimulat prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta”, arata DNA.

Udrea a primit o condamnare de 6 ani inchisoare in dosarul „Gala Bute”, insa pedeapsa a fost anulata, dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit nelegalitatea completurilor de la Instanta suprema.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: