Eleva eminenta din Bihor, ELIMINATA la Bac, a castigat lupta cu Inspectoratul Scolar

news

Alexandra-Maria Burta, sefa de promotie din Bihor care a fost eliminata de la Bacalaureat din cauza unor suspiciuni de frauda, a castigat ”batalia” din instanta cu Inspectoratul scolar, scrie adevarul.ro.

Judecatorii au admis actiunea formulata de Alexandra si au suspendat efectele procesului verbal de sanctionare a candidatului. ”Admite actiunea formulata de reclamanta BURTA ALEXANDRA MARIA in contradictoriu cu paratul INSPECTORATUL SCOLAR al JUDETULUI BIHOR prin COMISIA JUDETEANA de BACALAUREAT BIHOR si COMISIA de BACALAUREAT din CENTRUL de EXAMEN COLEGIUL TEHNIC „UNIREA” STEI, avand ca obiect suspendare act administrativ si in consecinta: Dispune suspendarea efectelor Procesului verbal de sanctionare a candidatului nr. 032/07.07.2015 de la Centrul de examen nr. 309 din Unitatea de invatamant Colegiul Tehnic „Unirea” Stei, privind eliminarea reclamantului de la examenul de bacalaureat disciplina – matematica, pana la pronuntarea instantei de fond. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi 16.07.2015”, se arata in sentinta pronuntata de Tribunalul Bihor.

Acum, Alexandra si familia ei asteapta si pronuntarea instantei de fond, insa tatal fetei este sigur de reusita. ”Am primit sentinta cu bucurie (…) Speram sa obtinem cat mai repede diplomele sau adeverintele care tin locul diplomelor de Bacalaureat, iar copiii sa se poata inscrie la facultate, sa-si urmeze visul pentru care s-au pregatit si pentru care au invatat atatia ani. Suntem siguri ca vom castiga si pe mai departe”, a declarat Voicu Burta, conform Adevarul.

Nu mai putin de 108 elevi de la Colegiul „Unirea” din Stei au fost eliminati de la Bacalaureat, dupa un scandal de proportii de fraudare a examenului. Dupa vizionarea a 42 de ore de inregistrari video, comisia a stabilit in cazul celor mai multi candidati ca au copiat la examen. Pentru altii, insa, explicatia din rapoarte este destul de ambigua: fie sunt considerati „sursa” pentru ceilalti candidati, fie „par sa comunice cu ceilalti”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: