„Pedeapsa” in cazul elevilor care si-au batjocorit profesoara de engleza: „Mustrare scrisa si scaderea notei la purtare”. Vor ramane repetenti

news

Elevii de 13 ani care au batjocorit o profesoara in timpul orei de curs, la scoala gimnaziala din Pietriceaua, din comuna Brebu s-au ales cu nota scazuta la purtare cu sase puncte si au primit mustrare scrisa, informeaza, vineri, Inspectoratul Scolar Judetean.

„In dimineata zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unitatii de invatamant a fost informata de existenta unui clip video realizat in timpul unei ore de curs si, imediat ce a intrat in posesia lui si a fost vizionat, au fost instiintate Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si Polita comunei Brebu.

Tot in cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sanctionarea elevilor implicati, astfel: cei doi elevi care apar in imagini si elevul care filmeaza si ii instiga au fost sanctionati cu ‘Mustrare scrisa’ si scaderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalti elevi prezenti in clasa cu ‘Observatie scrisa’.

Conducerea unitatii scolare a initiat o cercetare prealabila a imprejurarilor in care a avut loc incidentul, pentru lamurirea tuturor aspectelor.

Avand in vedere gravitatea faptelor, atat elevii cat si cadrul didactic, vor beneficia de consiliere din partea specialistilor Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Prahova.

Conform articolului 120 din Regulamentul de Organizare si Functionare a scolilor (ROFUIP 2022) sunt declarati repetenti elevii care au obtinut la purtare media anuala mai mica de 6.

Politistii din Prahova au deschis un dosar penal privind savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri, care ii vizeaza pe doi elevi de 13 ani, cercetarile fiind continuate pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-a produs incidentul.

Citeste si: Profesoara batjocorita in Prahova de elevi de 13 ani. Elevii se incurajeaza sa o agreseze – Video

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: