externe

Elevii rusi din clasele primare vor primi anul acesta uniforme militare, in locul uniformelor de scolari obisnuite

In orasul rusesc Nijnii Novgorod, viitorii elevi ai scolii nr. 172 au primit deja uniforme militare, pe care le vor purta la festivitatea de deschidere a anului scolar, din 1 septembrie. „Au impartit uniforme militare tuturor, chiar si fetelor, si chiar daca unele uniforme sunt foarte mari de ei, copiii vor trebui sa le poarte pe 1 septembrie”, au declarat parintii elevilor. Unii parinti au refuzat insa uniformele si le-au inapoiat scolii. 

Solicitat de mai multi bloggeri rusi sa explice a cui a fost initiativa, secretariatul scolii a refuzat sa raspunda, sfatuindu-i sa contacteze Departamentul Educatiei. Reprezentantii acestuia au declarat, pentru publicatia The Insider, ca elevii de clasa intai care au primit uniforme militare nu vor fi totusi obligati sa le poarte in prima zi de scoala. „Copiii vor putea veni si cu fundite albe, fuste, sarafane, camasi, pantaloni, pantofi si cizme”, a explicat departamentul.

Reprezentantii acestuia au adaugat ca uniformele distribuite nu sunt militare, ci de „cadeti”, si au fost eliberate mai multor scoli din Nijnii Novgorod. „Scoala nr. 172 a primit anul acesta un grant din partea organizatiei Patriotii. Ea are o educatie patriotica bine dezvoltata si, in consecinta, ne-am gandit ca ar fi frumos sa-i imbracam pe copii, in prima zi a anului scolar, in aceste uniforme, pentru ca ei sa-si exprime astfel dragostea pentru patrie”, a explicat un membru al Departamentului Educatiei din Nijnii Novgorod.

Temele militare au fost introduse in scolile rusesti odata cu inceputul razboiului din Ucraina. De exemplu, a devenit o practica obisnuita in scoli ca elevii sa tricoteze sosete cu simbolul Z pentru militari, iar vara sa mearga in tabere militar-patriotice, unde invata sa traga cu arme de foc.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Intarziere la aeroportul din Munchen. Activistii Last Generation s-au lipit de o pista

Aeroportul din Munchen a fost inchis pentru scurt timp sambata devreme, dupa ce activistii pentru…

11 minute ago

Chinezii se lauda ca ar fi inventat o baterie auto care se poate incarca in doar zece minute, asigurand o autonomie de aproape o mie de kilometri

Cercetatorii chinezi sustin ca ar fi dezvoltat o baterie auto revolutionara care se poate incarca…

14 minute ago

Colectia de monede a unui magnat danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

27 de minute ago

Blestemul moldovenilor: coloana oficiala cu care Marcel Ciolacu se deplasa la Iasi a ramas blocata in trafic, pe fondul lipsei de autostrazi

Premierul Marcel Ciolacu a simtit ieri pe propria piele lipsa de investitii in infrastructura rutiera.…

28 de minute ago

Balotesti: Un barbat s-a urcat pe o antena de telefonie si a amenintat ca isi va face rau

Un barbat s-a urcat vineri seara pe o antena de telefonie din Balotesti, amenintand ca…

35 de minute ago

Volodimir Zelenski da asigurari linistitoare: „Rusii au atins doar prima dintre cele trei linii defensive de la Harkov”

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a subliniat ca rusii nu au atins "linia concreta de aparare"…

44 de minute ago