„Elevii va sustin!”. Organizatii ale elevilor s-au alaturat profesorilor care protesteaza in Bucuresti: „Si ei stau peste program atunci cand sunt clase terminale”

news

Mai multe organizatii ale elevilor s-au alaturat profesorilor care au iesit din nou in strada, joi, in Piata Victoriei din Bucuresti. Peste 15.000 de cadre didactice participa la protest.

”Suntem aici deoarece si profesorii au fost langa noi pentru a schimba sistemul educational. Educatia este cea mai importanta in societatea noastra. i ei au fost langa noi pentru a schimba sistemul educational, pentru ca numai prin proteste si numai prin incercari putem convinge guvernantii sa aloce mai mult educatiei. Educatia este cea mai importanta din societatea noastra si ii sustinem pana la capat”, a declarat o eleva de la clasa a XI-a, de la Colegiul National Gheorghe Lazar, din Bucuresti, pentru jurnalistii de la G4Media.

„Trebuie sa ne gandim si la ce au facut profesorii pentru noi in tot acest timp. Pentru ca si ei stau peste program atunci cand sunt clase terminale, si noi lucram impreuna cu ei cand suntem in clasele terminale si de aceea credem ca, chiar daca aceasta greva este un instrument de presiune pentru guvernanti, in aceasta perioada e totusi important sa iesim in strada”, a mai spus eleva.

Sindicalistii din Educatie care au protestat joi in Piata Victoriei au plecat in mars pe Calea Victoriei, dupa ce liderii de sindicat au anuntat ca resping oferta Guvernului in vederea incetarii grevei.

Alaturi de profesori, in Piata Victoriei au fost si reprezentanti ai elevilor.

Liderul Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a anuntat joi ca sindicalistii au spun „nu” ofertei venite de la Guvern, care includea un card pentru cariera profesionala, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei in iunie si 1.500 lei in octombrie. Pentru personalul nedidactic, suma propusa a fi acordata in acest fel este de 500 de lei in luna iunie si 500 de lei in luna octombrie.

„Colegii veniti din Bucuresti si din tara spun un NU hotarat, acestei oferte. Greva declansata de noi este o greva care nu mai este legata in acest moment numai de revendicari salariale, este o greva pentru demnitate, este o greva pentru statutul social al celor care lucreaza in sistemul de invatamant, este o greva pentru respect. Vreau astazi, in numele colegilor mei, sa fac un gest care aparent este simbolic. Aceasta carte reprezinta esenta proiectului Romania Educata. Din pacate, in acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului Romaniei devine un continut lipsit de sens si o las aici, in fata dumneavoastra, impreuna cu un pix, pentru a se intelege ca Romania se indreapta catre statutul de Romania esuata”, a subliniat Marius Nictor.

Greva generala din Educatie a fost declansata luni, 22 mai.

Foto: hotnews.ro

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: