„Eliberati-l pe Dragnea!”. Site-ul anti-DNA al PSD & Antena 3 tipa catre autoritati: „Dragnea este in grupa de risc”

news

Site-ul „Lumea justitiei”, patronat de Razvan Savaliuc, solicita ca fostul stapan al PSD, Liviu Dragnea, sa fie eliberat din inchisoare. Luju.ro afirma ca „persoanele trecute de 50 de ani sunt cele mai vulnerabile la coontractarea virusului care declanseaza COVID-19”.

Site-ul lui Savaliuc aduce ca argument o solicitare a Inaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, care „le-a solicitat tarilor lumii eliberarea urgenta a tuturor detinutilor vulnerabili, care pot fi oricand rapusi de noua gripa”.

„Autoritatile romane ar face bine ca macar acum, in timp de criza, sa asculte de vocea ratiunii si sa rezolve problema supraaglomerarii din inchisori. Altminteri, statul roman risca nu doar sa primeasca in continuare condamnari la CEDO, ci si sa aiba pe constiinta un numar inimaginabil de decese in randurile detinutilor vulnerabili la coronavirus.

Dupa cum Lumea Justitiei v-a prezentat deja aici (citand un raport oficial din Italia), persoanele trecute de 50 de ani sunt cele mai vulnerabile la coontractarea virusului care declanseaza COVID-19. In aceeasi grupa de varsta se afla si fostul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, actualmente incarcerat in Penitenciarul Rahova. Dar nu doar despre Dragnea este vorba, ci despre toti detinutii care risca cel mai mult sa fie afectati de coronavirus. Ne referim la persoanele trecute de 50 de ani si/sau care sufera deja de alte afectiuni.

Din fericire, Liviu Dragnea mai are o sansa, chiar daca extrem de tardiva: Inalta Curte a stabilit urmatorul termen in dosarul contestatiei la executare abia pentru 14 mai 2020 (cauza nr. 65/3/2020).

Dar in afara de Dragnea, in inchisorile din Romania sunt circa 20.000 de detinuti, iar Autoritatea Nationala a Penitenciarelor nu a oferit pana in clipa de fata vreo statistica privind problemele de sanatate ale acestora si mai ales vulnerabilitatea lor la coronavirus. De aceea, n-ar strica macar acum, in ceasul al doisprezecelea, ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sa ceara ANP o situatie detaliata si sa propuna o ordonanta de urgenta care sa elibereze detinutii cu probleme de sanatate si care nu prezinta un pericol social ridicat”, scrie luju.ro.

Pe de alta parte, Razvan Savaliuc afirma intr-un alt articol publicat tot pe luju.ro, ca epidemia de coronavirus este „o uriasa isterie mondiala, care a creat un haos si o stare de teroare de nedescris, fara nicio justificare rationala”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: