Categories: actualitate

Elon Musk a declarat ca l-ar sprijini pe Ron deSantis la alegerile prezidentiale din 2024

Miliardarul Elon Musk a declarat, vineri, ca l-ar sprijini pe Ron DeSantis in 2024 daca guvernatorul Floridei, care a fost reales in functia de guvernator al Floridei, ar candida la presedintie, potrivit Reuters.

La ultimele alegeri, DeSantis l-a invins pe adversarul democrat Charlie Crist cu aproape 20 de puncte procentuale si si-a consolidat pozitia in cadrul Partidului Republican.

Expertii politici il vad pe DeSantis, drept potential contracandidat al lui Trump la alegerile rpezidentiale din 2024.

„Preferinta mea pentru presedintia din 2024 este cineva sensibil si centrist. Am sperat ca asa va fi cazul administratiei Biden, dar am fost dezamagit pana acum”, a scris Musk pe Twitter.

Intrebat daca l-ar sprijini pe DeSantis, Musk a raspuns „Da”.

„Vreau sa va reamintesc, am fost un sustinator semnificativ al presedintiei Obama-Biden si (fara tragere de inima) am votat pentru Biden in locul lui Trump”, a spus miliardarul.

In iunie, Musk a declarat ca inclina sa-l sustina pe DeSantis pentru presedinte in 2024 si a adaugat ca guvernatorul Floridei il va invinge cu usurinta pe Biden in alegeri.

DeSantis este deosebit de popular printre republicani pentru ca a preluat conducerea in problemele razboiului cultural privind rasa si genul. Guvernarea sa a fost marcata de respingerea restrictiilor in timpul pandemiei, de adoptarea unei legi care limiteaza discutiile despre problemele LGBTQ in scoli si de o cearta cu compania Walt Disney.

Musk i-a indemnat pe americani sa aleaga un Congres republican in alegerile intermediare din SUA de la inceputul acestei luni, pentru a-i contrabalansa pe democratii lui Biden. Cu toate acestea, democratii au infrant sperantele republicanilor pentru un „val rosu” si au pastrat controlul asupra Senatului, in timp ce republicanii au castigat doar o majoritate restransa in Camera Reprezentantilor.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

8 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

8 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

8 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

8 ore ago