Elon Musk a luat cu imprumut 1 miliard de dolari de la SpaceX pentru a cumpara Twitter. Pentru tranzactie a vandut si actiuni Tesla in valoare de 23 de miliarde de dolari

externe

Elon Musk, comentarii antisemite, publicitate, Disney, faliment, X, Twitter

Elon Musk a contractat un imprumut de 1 miliard de dolari de la SpaceX in luna octombrie a anului trecut, in aceeasi luna in care a preluat conducerea Twitter, cunoscuta acum sub numele de X, potrivit unor documente citate de Wall Street Journal, scrie Business Insider.

Imprumutul a fost garantat cu o parte din actiunile pe care Musk le detinea la SpaceX, iar acesta l-a rambursat cu dobanda la scurt timp dupa aceea, in noiembrie, potrivit WSJ.

Cea mai bogata persoana din lume a vandut, de asemenea, aproape 4 miliarde de dolari din actiunile Tesla in noiembrie. In total, Musk a vandut anul trecut aproximativ 23 de miliarde de dolari din actiunile pe care le detinea la compania de vehicule electrice pentru a finanta achizitia Twitter.

Aproximativ 13 miliarde de dolari din tranzactia de 44 de miliarde de dolari prin care Musk a preluat Twitter a fost finantata si de banci de pe Wall Street, precum Morgan Stanley si Bank of America. Aceste imprumuturi au fost garantate cu o parte din actiunile Tesla ale lui Musk.

Nu a fost prima data cand Musk a luat un imprumut de la SpaceX. El a declarat anterior pentru WSJ ca a imprumutat 20 de milioane de dolari de la aceasta in 2009 pentru a ajuta la finantarea Tesla.

Potrivit celei mai recente informari a WSJ, el a luat, de asemenea, trei imprumuturi in valoare de 500 de milioane de dolari de la SpaceX intre 2018 si 2020, pe care le-a rambursat la sfarsitul anului 2021.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: