externe

Elon Musk a luat-o razna definitiv: a promis fondatorilor Wikipedia un miliard de dolari daca accepta sa schimbe numele site-ului in „Dickipedia”

Miliardarul sud-african Elon Musk si-a exprimat disponibilitatea de a dona o suma substantiala de bani catre Wikipedia daca aceasta isi va schimba numele. El a declarat in mod specific ca le-ar da 1 miliard de dolari daca aceasta isi modifica numele in „Dickipedia” (un cuvant cu substrat obscen), sustinand ca aceasta schimbare ar fi „in interesul acuratetei”.

Cand un utilizator a incurajat Wikipedia sa procedeze la schimbarea numelui, Musk a impus o conditie suplimentara. El a sugerat ca ar putea oricand sa revina la numele original dupa ce au colectat donatia, dar a insistat asupra unei durate minime de un an pentru numele modificat.

Intr-o postare separata, Musk a distribuit o captura de ecran a paginii de pornire a Wikipedia, subliniind frazele „Wikipedia nu este de vanzare” si „un apel personal din partea lui Jimmy Wales (cofondator al Wikipedia)”. El a pus sub semnul intrebarii motivele Fundatiei Wikimedia de a solicita o suma atat de substantiala de bani.

„V-ati intrebat vreodata de ce Fundatia Wikimedia vrea atat de multi bani?”, a intrebat miliardarul din domeniul tehnologiei.

„Cu siguranta nu este nevoie de ei pentru a opera Wikipedia. Poti sa incarci literalmente o copie a intregului text pe telefon! „Deci, pentru ce sunt banii?”. Mintile curioase vor sa stie…”.

In luna mai a acestui an, Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, l-a criticat pe Musk pentru cenzurarea pe reteaua sociala X (fostul Twitter) a opozantilor presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, in Turcia, chiar inainte de alegerile prezidentiale foarte contestate din aceasta tara.

Wales l-a acuzat pe Musk ca a compromis libertatea de exprimare prin faptul ca s-a conformat cererilor guvernului turc de a restrictiona continutul postarilor. El a subliniat ca, atunci cand s-a confruntat cu o situatie similara, Wikipedia a rezistat unor astfel de restrictii.

Exclusivitati AK24 si pe canalul de WhatsApp – AICI

 

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

A doua invazie a Rusiei este mult mai rea decat cea din februarie 2022. Marturii ale refugiatilor din regiunea Harkov – Video

Noua ofensiva rusa in regiunea ucraineana Harkov a fortat peste 6.000 de persoane sa evacueze…

O oră ago

Roberta Metsola ii incurajeaza pe protestatarii din Georgia: „Tbilisi, va auzim! Va vedem! Georgienii de pe strazi viseaza la Europa”

Presedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis marti un mesaj de incurajare catre miile de…

O oră ago

Peste 300 de securisti si turnatori au certificate de revolutionar. Lista cu numele acestora

Peste 300 de securisti sau de colaboratori ai Securitatii, declarati definitiv de instante, beneficiaza de…

2 ore ago

10 ani fara carnet pentru soferii care sunt prinsi bauti sau drogati la volan. Legea a fost adoptata, merge la promulgare la presedintele Romaniei

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege referitor la prevenirea si combaterea…

2 ore ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

9 ore ago