Elon Musk ameninta ca va interzice dispozitivele Apple in companiile sale daca producatorul iPhone va integra inteligenta artificiala in sistemul de operare

actualitate

Elon Musk, interdictie, Apple, inteligenta artificiala, sistem de operare

Miliardarul Elon Musk a declarat luni ca va interzice dispozitivele Apple in companiile sale daca producatorul iPhone integreaza OpenAI la nivelul sistemului de operare.

„Aceasta este o incalcare inacceptabila a securitatii”, a declarat Musk, care este directorul general al producatorului de vehicule electrice Tesla si al producatorului de rachete SpaceX si proprietar al companiei de social media X, intr-o postare pe X.

„Iar vizitatorii vor trebui sa isi lase dispozitivele Apple la usa, unde vor fi depozitate intr-o cusca Faraday”, a mai spus el.

Apple si OpenAI nu au raspuns imediat la solicitarile Reuters de comentarii.

La inceputul zilei, Apple a anuntat o serie de functii de inteligenta artificiala in aplicatiile si platformele sale de operare si un parteneriat cu OpenAI pentru a aduce tehnologia ChatGPT pe dispozitivele sale. Apple a declarat ca a construit AI cu confidentialitatea „la baza” si ca va folosi o combinatie de procesare pe dispozitiv si cloud computing pentru a alimenta aceste functii.

„Este vadit absurd faptul ca Apple nu este suficient de inteligenta pentru a-si crea propria inteligenta artificiala, dar este cumva capabila sa se asigure ca OpenAI va va proteja securitatea si confidentialitatea!” a declarat Musk pe X.

Este putin probabil ca cineva sa urmeze exemplul lui Musk, a declarat Ben Bajarin, CEO al firmei de consultanta Creative Strategies, adaugand ca Apple incearca sa educe oamenii ca cloud-ul privat este la fel de sigur ca si pastrarea datelor pe un dispozitiv.

„Ceea ce (Apple) incearca sa adauge acum la naratiune este ca atunci cand (datele) pleaca si se duc in cloudul privat securizat, se ia in mod similar aceeasi anonimizare a datelor utilizatorului si firewalling-ul acestor informatii catre tine. Apple chiar nu vede niciodata acest lucru”, a spus el.

Musk a dat in judecata OpenAI, pe care a cofondat-o in 2015, si pe directorul sau general Sam Altman la inceputul lunii martie, spunand ca acestia au abandonat misiunea initiala a startup-ului de a dezvolta inteligenta artificiala in beneficiul umanitatii si nu pentru profit.

De asemenea, el si-a fondat propriul startup, xAI, in incercarea de a contesta OpenAI si de a construi o alternativa la chatbotul viral ChatGPT. xAI a fost evaluata la 24 de miliarde de dolari in ultima sa runda de finantare, in cadrul careia a strans 6 miliarde de dolari din seria B de finantare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: