Elon Musk anunta ca dorinta lui Biden de a impozita ultra-bogatii ar „supara o multime de donatori” ai democratilor

externe

Elon Musk, studenti de culoare, IQ scazut, piloti de avion, rasism

Presedintele Biden a scris sambata pe Twitter ca „Este timpul ca super-bogatii sa inceapa sa isi plateasca partea lor echitabila”. Putin peste o ora mai tarziu, Elon Musk, care se numara printre cei mai bogati oameni din lume, a replicat ca un impozit pe avere ar putea deveni o povara pentru cei cu venituri mici si medii, scrie Business Insider.

„Sunt de acord ca ar trebui sa facem ilegale schemele elaborate de evitare a impozitelor, dar a actiona in acest sens ar supara o multime de donatori, asa ca vom vedea cuvinte, dar nicio actiune”, a spus Musk pe Twitter.

La alegerile din 2020, donatorii miliardari au cheltuit peste 2,3 miliarde de dolari pentru cele doua partide. Biden a primit bani de la aproximativ 230 de miliardari, potrivit unui raport al Forbes.

„Cei care vor fi de fapt fortati sa poarte povara cheltuielilor guvernamentale in exces sunt salariatii cu venituri mici si medii, deoarece nu pot scapa de impozitul pe salarii”, a declarat Musk in tweetul sau de sambata.

Tweetul lui Biden a venit dupa mitingul de campanie din Philadelphia, in care presedintele a cerut lucratorilor din sindicate sa sprijine realegerea sa, precum si taxarea suplimentara a miliardarilor si a marilor companii.

„Este timpul ca ei sa plateasca impozitul minim”, a spus Biden la miting. „Nu ma deranjeaza ca sunt miliardari. Doar sa isi plateasca partea lor”.

La inceputul acestui an, Biden a propus un impozit minim pentru miliardari de aproximativ 25%.

Musk s-a pronuntat in trecut impotriva unei taxe pe cei foarte bogati. In 2021, el a criticat un plan de impozitare potrivit caruia ar fi trebuit sa achite o factura anuala de aproximativ 10 miliarde de dolari la acea vreme.

El a declarat ulterior ca sustinea un impozit pe mostenire pentru persoanele cu averi mari.

In 2021, Musk a declarat ca a platit aproximativ 11 miliarde de dolari drept taxe federale. In schimb, Tesla a platit zero dolari drept taxe federale in 2021, potrivit CNN.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: