Elon Musk e in razboi cu Bill Gates. Vrea sa duca in cap actiunile Tesla

pagina verde

Elon Musk, Twitter, propaganda ruseasca, idiot util

Elon Musk l-a acuzat pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates, ca a facut plasamente de tip short-selling pentru actiunile Tesla. Intr-un tweet de vineri, CEO-ul Tesla a recunoscut ca l-a intrebat pe Gates daca vinde in lipsa actiuni ale producatorului de masini electrice.

Cand investitorii scurteaza o actiune, ei pariaza ca pretul activului va scadea.

”Am auzit de la mai multi oameni de la TED ca Gates mai avea jumatate de miliard investita in short-selling cu actiuni Tesla, motiv pentru care l-am intrebat, asa ca nu este tocmai secret”, a spus Musk in tweet.

El a raspuns la intrebarea unui utilizator de Twitter, daca o captura de ecran a unei presupuse conversatii text intre cei doi miliardari era reala.

Raspunsul sefului Tesla a fost: ”Da, dar nu l-am divulgat la NYT. Trebuie sa fi obtinut-o prin prietenii prietenilor”, potrivit News.ro.

In schimbul de text, care nu a putut fi verificat independent de CNBC, Musk l-a intrebat pe Gates: ”Mai aveti o pozitie scurta de jumatate de miliard de dolari fata de Tesla?” La care Gates a raspuns: ”Imi pare rau sa spun ca nu am inchis-o. As dori sa discut despre posibilitatile filantropice”, potrivit News.ro.

Musk a raspuns: ”Imi pare rau, nu pot sa va iau in serios filantropia cu privire la schimbarile climatice cand aveti o pozitie scurta masiva impotriva Tesla, compania care face cel mai mult pentru a rezolva schimbarile climatice”.

Un purtator de cuvant al lui Bill Gates nu a fost imediat disponibil pentru comentarii atunci cand a fost contactat de CNBC.

Gates i-a spus, anul trecut, editorialistei de la NYT Kara Swisher: ”Este important sa spunem ca ceea ce Elon a facut cu Tesla este una dintre cele mai mari contributii la combaterea schimbarilor climatice pe care cineva le-a facut vreodata. Si stii, subestimarea lui Elon nu este o idee buna”.

Dar a continuat sa adauge ca ceea ce face Tesla sunt ”lucruri usoare, cum ar fi masinile de pasageri”.

Gates a subliniat necesitatea de a avea un impact mai mare asupra schimbarilor climatice prin abordarea altor industrii.

”Practic, nu facem suficient pentru lucrurile dure: otel, ciment, carne”, a spus el la acel moment. „Si, din pacate, lucrurile la care se gandesc oamenii — electricitatea, masinile de pasageri — reprezinta o treime din problema. Deci trebuie sa lucram la doua treimi”.

Nu este prima data cand cei doi barbati au un dezacord public. Cand Gates a dezvaluit in 2020 ca si-a cumparat un Porsche Taycan complet electric, un utilizator de Twitter a intrebat: ”Ma intreb de ce Bill Gates a decis sa foloseasca Taycan in loc de Tesla”.

Musk a raspuns intr-un tweet: ”Conversatiile mele cu Gates au fost dezamagitoare [ca sa fiu sincer]”.

Musk a mai speculat anterior cu privire la posibilitatea ca Gates sa scurteze actiunile companiei sale.

Intrebat despre aceste comentarii si daca scurteaza actiuni Tesla, Gates a spus anul trecut pentru CNBC: ”Nu vorbesc despre investitiile mele, dar cred ca ar trebui sa fie foarte mandru de ceea ce a facut”.

Intr-un interviu acordat Bloomberg, tot in februarie 2021, Gates a spus ca si-ar fi dorit sa fi fost ”mai mult pe partea investitiilor lungi” in Tesla, atunci cand a fost intrebat despre afirmatiile lui Musk.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: