Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume: 192 de miliarde de dolari. Cine e pe locul doi

externe

Elon Musk, Twitter, propaganda ruseasca, idiot util

Bloomberg Billionaires a estimat ca valoarea neta a averii directorului general al Tesla este acum de aproximativ 192 de miliarde de dolari, comparativ cu cea a directorului general al LVMH, Bernard Arnault, de 187 de miliarde de dolari, relateaza CNN.

Cei doi centimiliardari, un termen folosit pentru a se referi la persoanele cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, au fost luni in competitie pentru primul loc.

Saptamana aceasta, averea lui Arnault a scazut dupa ce miercuri a scazut cotatia actiunilor LVMH, potrivit calculelor Bloomberg.

Arnault l-a depasit pe Musk in decembrie, in conditiile in care averea sa a crescut datorita unui boom al vanzarilor de produse de lux care a contribuit la cresterea pretului actiunilor LVMH. LVMH, unul dintre cele mai mari conglomerate din lume, detine marci precum Louis Vuitton, Dior si Celine.

Musk s-a bucurat de o ascensiune fulminanta pe lista bogatilor lumii in ultimii ani, intrucat averea sa este direct legata de cea a producatorului de automobile electrice Tesla. Cea mai mare pondere a averii sale este reprezentata de actiunile companiei, din care detine aproximativ 13%, potrivit Bloomberg.

In afara de Tesla, Musk este si CEO al SpaceX, firma de explorare spatiala, si proprietarul retelei de socializare Twitter.

Actiunile LVMH au crescut cu 19,7% in acest an, in timp ce cele ale Tesla au crescut cu 65,6%.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: