externe

Elon Musk, furios: „Twitter a inregistrat o scadere masiva a veniturilor. Activistii incearca sa distruga libertatea de exprimare in America”

Elon Musk a avut vineri seara un mesaj foarte furios pe Twitter, retea de socializare pe care a achizitionat-o recent, anuntand o scadere „masiva” a veniturilor.

„Twitter a inregistrat o scadere masiva a veniturilor, din cauza grupurilor de activisti care au facut presiuni asupra agentilor de publicitate, desi nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste moderarea continutului si am facut tot ce am putut pentru a-i linisti pe activisti.

Tare incurcata situatia! Incearca sa distruga libertatea de exprimare in America”, a scris Musk pe Twitter.

Numeroase celebritati din SUA au inceput sa renunte la Twitter dupa ce Elon Musk a preluat controlul popularei platforme de socializare, scrie Hollywood Reporter.

„Nu mai stau pe aici pentru orice a planuit Elon. La revedere”, a scris sambata pe Twitter Shonda Rhimes, creatoarea si producatoarea mogulului Anatomiei lui Grey’s Anatomy, catre cei 1,9 milioane de urmaritori ai sai.

Cantareata Sara Bareilles a scris pe Twitter catre cei 2,8 milioane de urmaritori ai sai: „Welp. A fost distractiv pe Twitter. Am iesit. Ne vedem pe alte platforme, prieteni. Imi pare rau, asta nu e pentru mine”.

„Am plecat de aici”, a declarat vineri producatorul executiv al emisiunii This Is Us, Ken Olin, catre cei 300.000 de urmaritori ai sai, dupa ce anterior promisese: „In ziua in care @elonmusk va prelua controlul asupra Twitter, eu plec”. „Sa ne pastram credinta. Sa ne protejam democratia. Sa incercam sa fim mai blanzi. Sa incercam sa salvam planeta. Sa incercam sa fim mai generosi. Sa incercam sa gasim pacea in lume”. El a precizat ca va incerca in schimb Tribel social.

Brian Koppelman, realizatorul emisiunii Billions, a scris pe Twitter: „Voi toti, pe bune, veniti sa ma gasiti pe instagram si pe tok. O sa incerc cu adevarat sa iau o pauza de aici pentru un minut sau o luna, cand se apropie momentul incheierii afacerii.” Scenaristul de la Rounders a scris anterior pe Twitter: „Vad logica de a lua o pauza lunga pe Twitter cand EM il preia.”

De asemenea, se pare ca Alex Winter, starul din Bill & Ted, a parasit platforma. Acesta si-a sters istoricul tweet-urilor, a lasat in urma o adresa Linktree si a postat un meme despre preluarea platformei de catre Musk, care il infatisa pe noul sef al Twitter ca fiind un Trei Muschetari alaturi de fostul presedinte Donald Trump si Kanye West.

Exista si cateva figuri celebre care s-au angajat sa renunte la Twitter in momentul in care Musk a facut prima oferta de preluare a companiei, in aprilie, dar de atunci si-au schimbat parerea.

Mia Farrow, de exemplu, a spus ca va fugi de platforma daca aceasta va deveni mai toxica sub conducerea lui Musk, apoi a sters tweetul si in schimb i-a scris lui Musk: „Ne-ai dat Tesla ♥️ si Space X♥️👏🏽👏🏽🏽👏🏽. Va multumim! Sper sa puteti continua pe Twitter demn de realizarile dumneavoastra anterioare si de oamenii legii de pretutindeni.”

Actrita Jameela Jamil, actrita din The Good Place si She-Hulk, a renuntat la Twitter pe 25 aprilie, potrivit People, si a declarat: „Ma tem ca aceasta licitatie pentru libertatea de exprimare va ajuta aceasta platforma infernala sa ajunga la forma sa finala de ura, intoleranta si misoginism total nelegiuite. Mult succes!”. Ulterior, ea a sters tweet-ul si a revenit pe platforma.

Unii de pe platforma compara protestele cu celebritatile care au declarat ca vor parasi Statele Unite daca Trump va fi ales, dar au sfarsit prin a ramane oricum.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

7 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

12 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

12 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

12 ore ago