Elon Musk lanseaza sambata un nou proiect ambitios de care va beneficia intreaga omenire

news

O racheta Falcon 9 ce va decola sambata de la baza militara Vandenberg, din California, va plasa pe orbita doi sateliti prin care SpaceX va testa viitoarea retea de sateliti prin care compania vrea sa ofere internet in orice zona din lume.

Misiunea principala de sambata pentru racheta Falcon 9 este lansarea satelitului comercial Paz. Operatiunea este comandata de Spania, iar satelitul va fi folosit de guvernul spaniol si de mai multe companii din Spania.

Ca misiune secundara, alaturi de Paz, SpaceX va trimite in spatiu cu aceeasi racheta doi sateliti-prototip. Numiti Microsat-2a si Microsat-2b, cei doi au rolul de a testa sistemul prin care compania americana isi va pune la punct viitoarea flota de sateliti care vor transmite internet pe Pamant.

Planul celor de la SpaceX este de a crea o retea de aproape 12.000 de sateliti care sa se deplaseze continuu si in mod sincronizat in jurul planetei, pentru a acoperi in permanenta orice loc de pe Pamant, mentioneraza Digi24.

7.518 sateliti vor orbita la o distanta de aproximativ 322 de kilometri, in timp ce alti 4,425 de sateliti vor sta pe o orbita de 1.126 de kilometri in jurul planetei, operand pe frecvente radio diferite.

Pentru aceasta, SpaceX trebuie sa puna la punct mai multe aspecte. In primul rand, compania americana va avea nevoie de acces la o parte a spectrului radio pentru a realiza conexiuni prin intermediul satelitilor sai.

In al doilea rand, oamenii lui Elon Musk trebuie sa configureze satelitii astfel incat acestia sa se miste in permanenta si sincronizat in jurul Pamantului.

O alta problema majora va fi reprezentata de antenele folosite pentru receptionarea semnalului. Acestea vor trebui sa se conecteze rapid de la un satelit la altul, pentru a fi in contact cu cel mai apropiat satelit.

SpaceX spera ca primul satelit operational la nivel international sa fie deja disponibil anul viitor. Compania prevede ca in 2025 va avea o baza de 40 de milioane de abonati si venituri de 30 de miliarde de dolari din acest proiect.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: