externe

Elon Musk: Nu stiu daca sunt evreu genetic, dar as spune ca sunt, aspirational, evreu

Elon Musk s-a descris pe sine ca fiind „evreu prin aspiratie” intr-un interviu recent in care a discutat despre conflictul cu Anti-Defamation League in legatura cu raspandirea de continut antisemit pe X, transmite CNN.

Intr-o discutie de o ora si jumatate gazduita de comentatorul conservator Ben Shapiro, Musk a declarat ca „intreaga sa poveste de viata este, de fapt, pro-semita” si a subliniat faptul ca a frecventat o gradinita evreiasca iar multiplele sale calatorii in Israel sunt tot atatea dovezi ca nu este antisemit.

„Am fost de fapt la o gradinita ebraica… Nu stiu daca sunt evreu genetic, poate undeva, dar as spune ca sunt, asporational, evreu”, a spus el.

„Tatal meu m-a dus in Israel cand aveam 13 ani. Am fost la Zidul [de Vest], am fost la Masada – am fost la Masada de doua ori, nu stiu daca sunt multi oameni care pot spune asta.”

Ulterior, el a adaugat ca are „de doua ori mai multi prieteni evrei decat prieteni neevrei” si ca, prin urmare, „in unele privinte, cred ca sunt evreu in esenta”.

Seful ADL, Jonathon Greenblatt, a declarat recent ca comportamentul lui Musk este „categoric periculos si profund iresponsabil”.

Musk se afla in prezent intr-o disputa de profil inalt cu Anti-Defamation League, o organizatie evreiasca internationala non-profit care lupta impotriva antisemitismului.

Directorul general al Tesla a scris anterior pe X ca ADL a privat platforma sa de social media de venituri din publicitate „acuzandu-ma in mod fals ca sunt antisemit”. De asemenea, el a amenintat ca va da in judecata organizatia.

„Musk se implica si ii ridica in slavi pe acesti antisemiti intr-un moment in care ADL observa o crestere a amenintarilor cu bomba si a atacurilor asupra sinagogilor si institutiilor evreiesti”, a declarat Greenblatt.

Un raport al ADL publicat la inceputul acestui an a detaliat nivelurile in crestere ale „antisemitismului virulent” pe X si a afirmat ca modificarile aduse de Musk la politicile de moderare a continutului site-ului au contribuit la proliferarea urii pe platforma.

X se confrunta, de asemenea, cu o actiune in justitie din partea organizatiei non-profit pentru drepturile omului HateAid si a Uniunii Europene a Studentilor Evrei, care spun ca platforma nu a reusit sa elimine postarile antisemite si cele care neaga Holocaustul, chiar si dupa ce au fost raportate. Musk a declarat ca nivelul discursului instigator la ura de pe platforma a scazut dupa ce a preluat reteaua sociala.

Urmareste-ne si pe:
Karina Macovei

Share
Published by
Karina Macovei

Recent Posts

De veghe-n lanul cu sacali. Profesor de biologie: „Este cel mai mare dezechilibru la ora actuala!” – Presshub

Dupa ce au scotocit in 600 de stomacuri de sacali, biologii sarbi au descoperit ca…

6 secunde ago

Ucraina are permisiunea Frantei de a lovi aeroporturi din Rusia cu rachetele Storm Shadow/Scalp. Acestea au o raza de actiune de 250 km

Ucraina a primit permisiunea Frantei de a folosi rachete de croaziera Storm Shadow/Scalp cu raza…

4 minute ago

Pieleanu livreaza un nou sondaj in prag de alegeri: Firea a ajuns extrem de aproape de Nicusor Dan. Unde este Burduja

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan, independent sustinut de Alianta Dreapta Unita, se situeaza pe…

16 minute ago

„Este regretabil ca o tara atat de mare si independenta si puternica precum China este un instrument in mainile lui Putin,” spune Volodimir Zelenski

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat China ca ajuta Rusia sa "saboteze" viitoarea conferinta de…

O oră ago

Ministerul Finantelor are planuri… mari in iunie: imprumuturi de aproape 7 miliarde de lei

Ministerul Finantelor (MF) a planificat, in luna iunie 2024, imprumuturi de la bancile comerciale in…

14 minute ago

Venetia, noi reguli impotriva afluxului de turisti. Autoritatile interzic grupurile mai mari de 25 de persoane

Autoritatile din Venetia - unul dintre cele mai populare orase turistice din Europa - au…

O oră ago