life

Elon Musk se asteapta ca Neuralink sa inceapa testele cipului cerebral pe oameni in 6 luni

Elon Musk se asteapta ca un cip cerebral wireless dezvoltat de compania sa Neuralink sa inceapa sa fie testat pe oameni in sase luni, dupa ce compania a ratat termenele stabilite anterior, potrivit Reuters.

Compania dezvolta interfete pentru cipuri cerebrale despre care spune ca ar putea permite pacientilor cu dizabilitati sa se miste si sa comunice din nou dar si restabilirea vederii.

In ultimii ani, Neuralink a efectuat teste pe animale si a solicitat aprobarea Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA pentru a incepe studiile clinice pe oameni.

„Vrem sa fim extrem de atenti si sa fim siguri ca va functiona bine inainte de a pune un dispozitiv intr-un om”, a spus Musk in timpul unei actualizari publice foarte asteptate asupra dispozitivului.

Vorbind in cadrul unei prezentari la sediul Neuralink, Musk a subliniat viteza cu care compania isi dezvolta dispozitivul.

„La inceput, progresul, mai ales ca ii priveste pe oameni, va parea poate ingrozitor de lent, dar facem tot ce se poate pentru a-l aduce la scara”, a adaugat el.

Primele doua aplicatii la oameni vizeaza restabilirea vederii si miscarea muschilor la persoanele care nu pot face acest lucru, a spus Musk. „Chiar daca cineva nu a vazut niciodata, noi credem ca putem restabili vederea”, a spus el.

Evenimentul a fost planificat initial pentru 31 octombrie, dar Musk l-a amanat, fara a oferi un motiv.

Ultima prezentare publica a lui Neuralink, in urma cu mai bine de un an, a fost o maimuta cu un cip implantat, care a jucat un joc pe computer gandind singura.

Musk, care conduce Tesla, SpaceX si platforma de social media Twitter, este cunoscut pentru obiective sale, cum ar fi colonizarea Marte si salvarea umanitatii. Ambitiile sale pentru Neuralink, pe care l-a lansat in 2016, sunt de aceeasi amploare.

El vrea sa dezvolte un cip care sa permita creierului sa controleze dispozitive electronice complexe si, in cele din urma, sa permita persoanelor cu paralizie sa-si recapete functia motrica si sa trateze boli ale creierului, cum ar fi Parkinson, dementa si Alzheimer. El vorbeste si despre uniunea creierului cu inteligenta artificiala.

Neuralink, totusi, intarzie. In 2019 Musk a declarat ca intentioneaza sa primeasca aprobarea de reglementare pana la sfarsitul anului 2020. Apoi, la sfarsitul anului 2021 a spus ca spera sa inceapa testele pe oameni in acest an.

Neuralink a ratat in mod repetat termenele interne pentru a obtine aprobarea FDA pentru a incepe studiile pe oameni.
Potrivit Reuters, la inceputul acestui an, Musk a abordat compania concurenta Synchron cu privire la o potentiala investitie, dupa ce si-a exprimat frustrarea cu privire la progresul lent al Neuralink.

Synchron a depasit un moment major in iulie prin implantarea dispozitivului sau la un pacient din Statele Unite pentru prima data. A primit aprobarea de reglementare din SUA pentru studiile pe oameni in 2021 si a finalizat studii pe patru persoane din Australia.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

„Tehnologie de varf” ruseasca: peste jumatate dintre cipurile pentru computer produse de compania ruseasca Baikal Electronics sunt defecte din fabricatie

Mai mult de jumatate din procesoarele fabricate de cel mai mare producator rusesc de componente…

O oră ago

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

2 ore ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

3 ore ago