Elon Musk se lauda, in mod fals, ca, de cand este pe platforma X (fosta Twitter), audienta controversatului prezentator Tucker Carlson a depasit intreaga populatie a Statelor Unite

externe

Tucker Carlson, dezinformare, interviu, Putin, interdictie, teoria conspiratiei

Elon Musk a evidentiat recent emisiunea lui Tucker Carlson, afirmand ca audienta acesteia pe platforma X depaseste acum intreaga populatie a Statelor Unite. Postarea lui Musk pare sa aiba ca scop atragerea agentilor de publicitate si a creatorilor, pentru ca acestia sa ia in considerare X ca o platforma viabila pentru continutul lor, citand cifrele enorme de audienta ca dovada a razei sale de actiune.

Intr-o recenta postare a lui Musk se afirma: „Pentru cei care se gandesc sa isi plaseze lucrarile pe platforma X, ganditi-va ca emisiunea lui Tucker Carlson, atunci cand era la televizor, avea cateva milioane de telespectatori. Puternic dupa standardele de stiri mostenite. Vizualizarile pentru episoadele sale pe X depasesc insa acum populatia Statelor Unite”.

Pentru a intelege contextul, este important de clarificat ce reprezinta o „vizualizare” pe diferite platforme. Pe X, o vizualizare este contabilizata daca urmareste un videoclip timp de cel putin doua secunde. In schimb, YouTube numara o vizualizare atunci cand un utilizator initiaza in mod activ un videoclip si il urmareste timp de cel putin 30 de secunde. Acest lucru releva un aspect important: nu toate vizualizarile sunt egale si nu sunt direct comparabile intre platforme.

In 2022, emisiunea lui Tucker Carlson de pe FOX a avut o medie de aproximativ 3,3 milioane de telespectatori. Cu toate acestea, metricile utilizate de Fox si de platformele de socializare precum X (fosta Twitter) sunt diferite si nu sunt direct comparabile.

„Impresiile”, o alta masuratoare folosita in mod obisnuit, intra, de asemenea, in joc. O „impresie” este contabilizata atunci cand o postare apare in cronologia unui utilizator dupa ce a fost repostata de un alt utilizator sau atunci cand un utilizator viziteaza in mod activ pagina postarii. Vizualizarile unei postari sunt, de asemenea, incluse in aceasta numaratoare. Acest lucru inseamna ca un utilizator poate contribui de mai multe ori la numarul total de vizualizari, umfland si mai mult cifrele.

Donald Trump a complicat si mai mult lucrurile declarand ca interviul cu Carlson a avut peste 230 de milioane de vizualizari, proclamandu-l ca fiind „cel mai mare clip video de pe social Media, EVER, mai mult decat dublu fata de Super Bowl!”.

Afirmatiile lui Trump sunt insa mincinoase, avertizeaza specialistii, intrucat, dupa standardele social media, doar aproximativ 14,8 milioane de persoane au vazut interviul pentru cel putin doua secunde – adica doar 6% din cele 236 de milioane de vizualizari cu care se lauda fostul presedinte american.

Acest scenariu ridica, de asemenea, intrebari cu privire la transparenta si la impactul anumitor masuratori. X a eliminat in luna mai numaratoarea publica a vizualizarilor video. Desi nu a fost niciodata explicata in mod oficial, aceasta decizie a dus la confuzie, deoarece postarile au afisat doua tipuri diferite de masuratori pentru o perioada, determinand adesea utilizatorii sa citeze cifra mai mare, dar mai putin exacta, pentru a afirma popularitatea continutului lor. Unele versiuni mai vechi ale aplicatiei X de pe dispozitivele Android inca mai ofera publicului o numaratoare clara a vizualizarilor video.

Evidentierea de catre Musk a numarului mare de vizionari ale emisiunii lui Tucker Carlson pe platforma X nu este un efort izolat de a atrage agentii de publicitate; face parte dintr-o strategie mai ampla pe care X a desfasurat-o in mod activ.

In august, X a anuntat o promotie speciala menita sa stimuleze cheltuielile de publicitate. Platforma a oferit un credit publicitar unic de 250 de dolari anumitor companii care se angajau sa cheltuiasca 1.000 de dolari sau mai mult pentru noi campanii publicitare in urmatoarele 30 de zile. Accentul a fost pus in mod clar pe intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri), un segment care reprezinta mai mult de opt din zece clienti activi ai X.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: