Elton John va scoate la licitatie 900 de articole in valoare de 10 milioane de dolari din fostul sau apartament dintr-un zgarie-nori din Atlanta

life

Fanii stilului extravagant al lui Sir Elton John vor avea sansa, saptamana viitoare, sa achizitioneze cele mai frumoase look-uri Versace ale acestuia, in cadrul unei licitatii uriase de peste 900 de loturi care includ obiecte din apartamentul din Atlanta, in valoare de 7,2 milioane de dolari, al lui Rocket Man, potrivit The Guardian.

Casa de licitatii Christie’s din Rockefeller Center din New York a fost transformata intr-un magazin Elton John pentru doua vanzari live – si sase online – ale colectiei cantaretului, inclusiv mai multe perechi de ochelari cu rame groase si o vasta colectie de arta care prezinta o sectiune „Love, Lust and Devotion” dedicata comorilor sale.

Elton John si-a vandut apartamentul dintr-un zgarie-nori din Atlanta pentru 7 milioane de dolari in noiembrie – cu 45% mai mult decat pretul cerut. A fost cumparat de vedeta in urma cu mai bine de 30 de ani pentru putin sub 1 milion de dolari, iar cantaretul si sotul sau, David Furnish, au extins duplexul intr-o resedinta cu patru dormitoare si sapte bai, achizitionand cinci unitati invecinate.

Licitatiile vor incepe miercuri seara si se asteapta ca veniturile sa depaseasca 10 milioane de dolari.

Un triptic original Banksy, cu aruncarea de flori, care arata un barbat aparent pe cale sa arunce ceva intr-un act de violenta, dar de fapt aruncand un buchet, este de asteptat sa fie cel mai scump articol oferit, fiind asteptat sa se vanda intre 1 si 1,5 milioane de dolari.

Printre obiectele scoase la licitatie se numara o pereche de cizme cu platforma, din piele argintie, cu literele E si J scrise cu rosu, pe care John le-a purtat in turneu (5.000 $ pana la 10.000 $); o lucrare de arta in forma de inima de Damien Hirst numita Your Song, care prezinta o imagine a lui John si Furnish cu inscriptia: „xxx sau Elton + David il iubesc pe Damien Multumesc” (350.000-450.000 USD); un pian cu coada Yamaha Conservatory, pe care John a exersat hiturile pentru muzicalurile Aida si Billy Elliot (30.000-50.000 USD); un aparat de pinball conceput pentru producatorul Jersey Jack Pinball care prezinta imaginea lui John si reda hiturile sale, inclusiv Tiny Dancer si Rocket Man. Este estimat la 10.000 – 15.000 USD, iar veniturile din acest lot vor merge catre fundatia Elton John Aids.

Exista atat de multe articole de imbracaminte si bijuterii incat Christie’s organizeaza trei licitatii pentru ele.

O alta licitatie este dedicata colectiei sale Versace, care „omagiaza prietenia intima si influenta impartasita intre legendarul muzician si designerul iconic”. Potrivit Christie’s, colectia „ofera o privire asupra conexiunii profunde care a existat intre aceste doua figuri influente din lumea muzicii si a modei”.

O copie a catalogului colectiei, numita Goodbye Peachtree Road, dupa locatia apartamentului de 13.500 de metri patrati din Atlanta, costa 50 de lire sterline.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: