Emil Boc, audiat de procurorii DIICOT

news

Fostul premier, Emil Boc, a fost citat, miercuri pentru a doua oara, de DIICOT in dosarul medicului Lucan in calitate de martor si s-a prezentat in aceasta dimineata la audieri.

Primarul municipiului Cluj-Napoca este audiat in calitate de martor, asta dupa ce deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a acuzat pe fostul premier ca ar fi favorizat clinica lui Mihai Lucan, Lukmed.

„In asocierea Primariei Cluj cu Lukmed, lucrurile sunt extrem de grave si o sa depun o lista cu toti consilierii locali care au ridicat mana si care au responsabilitate foarte clara in acea asociere paguboasa pentru municipiu. Domnul Boc nu se poate ascunde dupa perdele in aceste zile, pentru ca este direct responsabil de jaful care a fost facut la Institutul de Urologie din Cluj. (…) Documentele arata fara putinta de tagada implicarea dlui Boc si a tuturor consilierilor locali care au votat toate facilitatile catre clinica domnului Lucan”, a declarat Ungureanu.

De asemenea, el declara saptamana trecuta ca Emil Boc a fost operat de profesorul Lucan si la clinica de stat si la clinica privata si l-a numit consilier personal pe Mihai Lucan, arata News.ro.

„El a fost ajutat in Cluj de Emil Boc. El nu putea sa faca business-ul numit Lukmed fara domnul Boc. O sa vedeti in succesiunea de hotarari de Consiliu local cum se faciliteaza din ce in ce mai mult acest business numit de pacient ‘Lucfurt’. Domnul Emil Boc a fost operat de profesorul Lucan si la clinica de stat si la clinica privata. Domnul Boc l-a numit consilier personal. Ma intreb, vazand ce personaj malefic este Lucan, ce anume l-a invatat domnul Lucan in calitate de consilier pe probleme de Sanatate pe domnul Boc? Am facut o sesizare sa fie anchetat domnul Boc, sa fie anchetat domnul Funar, care a oferit prima concesiune facuta pe niste privilegii pe care profesorul Lucan le putea oferi acestor persoane. In cazul de fata, domnul Boc a avut o problema de sanatate si mergea pe un anumit circuit, fara sa dea niciun leu, ori la clinica de stat, ori la clinica privata (…) Daca vreti o reteta de succes in afaceri, aceasta este – primesti aproape de centrul Clujului 1.000 de metri patrati. Faci o clinica privata. In acea clinica privata, care este construita pe o concesiune a Primariei, faci un profit de minim un milion de euro pe an”, declara in urma cu o saptamana Emanuel Ungureanu.

Primarul Emil Boc a reactionat la aceste acuzatii spunand ca nu a beneficiat de tratament preferential din partea medicului Mihai Lucan, iar contractul de cesiune pentru constructia clinicii acestuia a fost incheiat inainte ca el sa fie primar al Clujului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Mai mult despre: , ,


Comentarii: