politica

Emil Boc este convins ca PSD va cunoaste o infrangere umilitoare: „Motiunea nu va trece”. Argumentele fostului premier

Fostul premier Emil Boc, primar la Clujului, este convins ca motiunea de cenzura depusa de PSD nu a va fi adoptata. „Ne jucam de-a dat jos Guvernul pentru o luna-doua”, arata Boc.

„Nu cred ca va cadea acest Guvern, am doua argumente. Primul, sunt doar 202 semnaturi pentru motiune, pentru a cadea Guvernul este nevoie de 233. In al doilea rand, nu exista un partid, conform Constitutiei, care sa mearga la Cotroceni si sa spuna avem majoritatea absoluta si cerem formarea unui nou Guvern. Tara arde si baba se piaptana!

Avem o problema atat de complicata, o data la 100 de ani o pandemie cum nu am avut de la gripa spaniola din 1918, mai avem 2-3 luni pana la alegeri si ce avem noi mai important de facut? Sa schimbam guverne si sa umblam cu miscari politice prin Parlament, cand preocuparea tuturor, daca suntem normali la cap, ar fi sa adunam toate resursele bune, toate ideile care ar putea salva vietile romanilor, cred ca la asta se asteapta cetatenii”, a declarat Emil Boc la Realitatea Plus.

„Ne jucam de-a dat jos Guvernul pentru o luna-doua. Asta pentru oamenii de rand arata ca nu suntem seriosi ca oameni politici, pentru ca politica este despre cum poti face bine oamenilor. Bat la usa alegerile locale si parlamentare, iar noi ne aflam in treaba sa dam jos Guvernul. Am mai fost martori la asa ceva. In 2009, am trecut prin asa ceva, eram premier, PSD – pentru a-si maximiza sansele la alegerile prezidentiale – a iesit de la guvernare, am ramas un Guvern interimar inca trei luni, fara puteri, doar am gestionat treburile tarii si eram la inceput de criza economica, stiu cat de greu a fost”, a mai spus Emil Boc.

Senatul si Camera Deputatilor sunt convocate in sesiune extraordinara comuna, joi, la ora 12,00, pentru prezentarea motiunii de cenzura initiate de social-democrati la adresa Cabinetului Orban.

Decizia privind convocarea Camerei Deputatilor si Senatului in sesiune extraordinara este semnata de presedintii celor doua foruri legislative, Marcel Ciolacu, respectiv Robert Cazanciuc.

Birourile permanente reunite au decis luni ca motiunea de cenzura „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mita generalizata”, initiata de PSD si semnata de 205 de senatori si deputati, sa fie citita joi, de la ora 12,00.

Social-democratii sustin ca reprezentantii Guvernului au incalcat toate regulile impuse cetatenilor in urma pandemiei cu noul coronavirus.

Un capitol al motiunii de cenzura se refera la „chermezele PNL in vreme de pandemie”, semnatarii afirmand ca „reprezentantii Guvernului si-au pierdut iremediabil credibilitatea in modul in care au gestionat pandemia”.

Documentul are, totodata, un capitol privind „restrictiile contradictorii impuse cetatenilor romani”. Potrivit social-democratilor, „o alta cauza majora a pierderii controlului asupra pandemiei de catre Guvernul Orban 2 a fost seria nesfarsita de decizii si masuri contradictorii”.

PSD se refera si la „devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei”, aducand in atentie raportul recent al Curtii de Conturi privind cheltuielile publice in timpul starii de urgenta.

Nu in ultimul rand, social-democratii sustin ca „nivelul de trai al populatiei s-a prabusit”, iar „oamenii au pierdut tot ce castigasera in guvernarea PSD”. Conform semnatarilor motiunii, „Guvernarea PNL a readus austeritatea, saracia si cercul vicios al salariilor mici”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un barbat din Turcia a aflat ca nevasta il insala dupa ce papagalii sai au inceput sa repete in continuu „Sotul meu nu-i acasa, vino”

Un caz neobisnuit de infidelitate a iesit la iveala in Turcia, unde un barbat a…

14 minute ago

Guvernul olandez va oferi Ucrainei un ajutor suplimentar de 4,4 miliarde de euro pana in 2026

In cadrul revizuirii bugetului de primavara, publicata la 15 aprilie, guvernul olandez si-a confirmat intentia…

30 de minute ago

Camera Reprezentantilor din SUA va vota saptamana aceasta ajutoare financiare si militare pentru Ucraina si Israel

Camera Reprezentantilor Statelor Unite va vota saptamana aceasta asupra unor proiecte separate de ajutoare pentru…

45 de minute ago

Seful Agentiei Internationale pentru Energie Atomica avertizeaza: „La centrala de la Zaporojie ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni seara seful Agentiei…

59 de minute ago

Piedone, mesaj catre PSD si PNL: „Bagati carbune in locomotiva Piedone”

Cristian Popescu Piedone le-a cerut, luni, liderilor PSD si PNL sa il sustina pentru Primaria…

13 ore ago

Tarile de Jos isi vor redeschide ambasada de la Teheran

Tarile de Jos au anuntat ca isi vor redeschide ambasada din Teheran marti, dupa ce…

14 ore ago