Emil Boc, Flutur si Stirbu cer excluderea din PNL a lui Ludovic Orban. Orban l-a acuzat pe Iohannis ca „a luat-o razna complet”

politica

Trei lideri de filiale judetene au cerut, luni seara, in sedinta conducerii PNL, excluderea din partid a fostului presedinte, Ludovic Orban.

Solicitarea de excludere a lui Orban a fost facuta de Gigel Stirbu. Emil Boc si Gheorghe Flutur au anuntat ca o sustin.

Cei trei vor sa-i excluda, pe langa Orban, si pe deputatii Ionel Danca si Alexandru Kocsis.

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a anuntat duminica seara ca, daca va avea loc un referendum pentru demiterea lui Klaus Iohannis, el se va „implica cu toata forta”  pentru succesul demersului.

„Previzibilul esec in Parlament al Guvernului Ciuca va crea conditiile constitutionale pentru declansarea anticipatelor. Daca presedintele Iohannis nu dizolva Parlamentul in conformitate cu prevederile constitutionale, exista doua posibilitati: prima posibilitate e declansarea unui conflict juridic de natura constitutionala care sa clarifice dispozitiile constitutionale cu privire la dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegerile anticipate”, a spus Orban la Realitatea Plus.

„Dar eu vreau sa va spun ca inclusiv USR PLUS priveste cu interes ideea de anticipate”, adauga Orban.

A doua posibilitate este, conform lui Orban, suspendarea din functie a presedintelui.

„Stim foarte clar ca suspendarea duce la referendum si daca se initiaza suspendarea, ea trebuie sa duca la demitere si aici eu va spun cu extrem de mare seriozitate si responsabilitate: avand o parte de raspundere pentru realegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte in 2019, desi atunci era cu totul si cu totul altceva si nimic nu indica ca ar putea sa ajunga intr-o asemenea spirala a nebuniei si a ruperii complete de realitate si de interesele romanilor, ma voi implica cu toata forta intr-un referendum de demitere”, a mai afirmat Ludovic Orban.

„Traim in Romania, o tara frumoasa cu oameni frumosi, doar ca avem un presedinte care a luat-o razna complet, care parca a uitat ca este presedintele Romaniei si se comporta ca un turist strain care se afla in Romania, ignorandu-si complet obligatiile pe care le are fata de cetatenii romani si actionand impotriva intereselor Romaniei, in mod evident”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban apreciaza ca presedintele Iohannis nu isi va termina al doilea mandat.

„Atat Iohannis, cat si Citu, cat si cei din jurul lui Citu, pur si simplu au innebunit. Am si eu partea mea de raspundere. Cred ca tot ce am facut in ultimele patru luni jumate cred ca arata categoric ca sunt impotriva si ca nu vreau sa fiu partas la nebunia din ultimele patru luni”, a subliniat Orban.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: