Emil Boc, satul de gura lui Rares Bogdan, l-a repezit in sedinta PNL: „Rares, las-o dracului de treaba!”

politica

Primarul Clujului, Emil Boc, l-a pus la punct pe Rares Bogdan, joi dimineata, in sedinta conducerii PNL, enervat de modul in care se manifesta europarlamentarul.

In sedinta PNL s-a decis ca parlamentarii PNL sa voteze pentru amanarea votarii motiunii de cenzura pana ar urma sa fie data decizia CCR pe sesizarea Guvernului.

Iata stenograma sedintei PNL, data publicitatii de hotnews.ro:

Rares Bogdan: Vreau sa dau cuvantul lui Florin Roman si Daniel Fenechiu sa explice pe scurt situatia…

Emil Boc: Fratilor, avem treaba, hai sa votam ce am stabilit aseara. Rares, las-o dracului de treaba, stam acum in povesti de filosofii. Avem textul motiunii, mandat, votam si plecam la treaba. Las-o dracului. Are prim-ministru treaba, stam in filosofii sterile. N-am stat o ora sa stabilim aseara ca sa stabilim calendarul.

Florin Citu: Dl Boc are dreptate, doar vot si dupa aceea sa iesim, nu mai vorbiti altceva in aceste intalniri, doar decat ce avem pe ordinea de zi. Stiti foarte bine ca orice informatie iese afara, votam, dupa discutam noi in alta parte strategie si asa mai departe. Fara strategie aici, fara alte detalii. Vot pe ce am discutat ieri dupa care terminam sedinta si mergem mai departe.

Rares Bogdan supune la vot flexibilizarea mandatului pentru cei doi vicepresedinti si liderii de grupuri parlamentare.

Gigel Stirbu: Rares am o rugaminte…

Emil Boc: In timpul votului nu se intervine, votam si dupa.

Rares Bogdan: Va urez succes, sa fiti cat mai secretosi!

Gigel Stirbu: Am o rugaminte. Cand se iau decizii anuntati-ne si pe noi nu ne puneti in fata faptului implinit dimineata la 9. Pe cei care nu suntem pe grupurile alea de interes. Nu suntem doar masa de manevra. Anuntati-ne si pe noi cand luati o decizie, consultati-ne si pe noi.

Gheorghe Flutur: Robert, trece-i pe toti in grupul de comunicare, au loc toti, au dreptate…

Robert Sighiartau: Da, da.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat ulterior ca liberalii au votat impotriva inceperii calendarului motiunii de cenzura.

„Discutia din BPN a fost ca niciunul din parlamentarii PNL nu vor participa la demersuri care sa duca la picarea Guvernului. Am discutat cu colegii din BPN care au spus ca, data fiind dinamica parlamentara, sa avem aceasta flexibilitate si sa luam deciziile care se impun. Am votat impotriva inceperii calendarului. Ulterior, am votat propunerea UDMR pentru amanarea calendarului ca dezbaterea si votul sa fie dupa decizia CCR. Vom participa la plen pentru a se citi motiunea”, a explicat ea.

Gorghiu a adaugat: „Nu participam ca sa picam Guvernul. Am participat la BPR pentru a sustine amanarea acestui calendar, lucru care s-a intamplat”.

Birourile Permanente reunite au decis ca motiunea de cenzura USR PLUS – AUR va fi citita joi, la ora 16:00, in plenul Parlamentului. De asemenea, la propunerea UDMR, votul asupra motiunii se va da dupa ce Curtea Constitutionala se pronunta asupra sesizarii Executivului cu privire la existenta unui conflct juridic Guvern – Parlament privind motiunea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: