Emilia Sercan anunta o noua lovitura: „Inca doi ministri sunt plagiatori”. Cine sunt doctorii din Guvern: Dincu, Bode, Aurescu, Predoiu, Cimpeanu si Rafila

politica

Jurnalista Emilia Sercan anunta ca in Guvernul Romaniei mai sunt inca cel putin doi ministri care si-au plagiat lucrarea de doctorat, in plus fata de cazul lui Nicolae Ciuca. Ea a refuzat sa-i nominalizeze, spunand ca inca se documenteaza.

„In Guvernul Romaniei mai sunt cel putin doi plagiatori. Sunt ministri”, a declarat Sercan intr-un interviu pentru zachmann.ro.

Am sa plec de la lucrul acesta. Cand am scris ca premierul Romaniei Nicolae Ciuca si-a plagiat teza de doctorat, am zis ca in Guvernul Romaniei mai sunt cel putin doi plagiatori. Probabil ca e un cumul: intre cei care se gandesc ca in viitor ar putea sa fie ei urmatoarele persoane despre care voi scrie ca au plagiat, situatia premierului Ciuca si unii despre care am scris in trecut ca au plagiat.

Cei doi din Guvern sunt ministri sau au rang secundar?

Sunt ministri.

Si acum lucrezi la anchete despre ei?

Deocamdata, timpul meu e investit in actiuni judiciare.

Dar nu ai abandonat acele piste, nu?

Nu, nu le-am abandonat.

Deci ai doua anchete in lucru.

Partial. M-am apucat sa lucrez…

Ai doua informatii despre doi ministri.

Am doua suspiciuni.

Conform CV-urilor publicate pe site-ul Guvernului, urmatorii ministri au titluri de doctor:

Vasile Dincu: Doctor in sociologie, Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de
Istorie si Filosofie, Cluj-Napoca (Romania) – 1998

Bogdan Aurescu: Doctor in stiinte juridice, specializarea drept, cu calificativul „foarte bine” si distinctia «Summa cum laude», cu teza „Conceptul de suveranitate si suprematia dreptului international”
(2003)

Catalin Predoiu: Doctor in drept Summa cum Laudae al Universitatii Bucuresti – 2003

Alexandru Rafila: Doctor in Medicina – 2004

Sorin Cimpeanu: Doctor, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului

Lucian Bode: Studii doctorale la Relatii internationale si Studii Europene de la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca in perioada 20011-2018. Conform G4Media, Bode si-a secretizat lucrarea de doctorat in august 2021. Cu o zi inainte de termenul anuntat pentru publicarea integrala a tezei sale de doctorat pe o platforma administrata de Ministerul Educatiei, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a trimis o adresa la universitatea unde si-a sustinut lucrarea, anuntand ca refuza acest lucru. El si-a motivat decizia prin faptul ca si-a publicat lucrarea la o editura, fapt neadevarat, dupa cum rezulta din investigatiile realizate de G4Media.

Comentarii: