externe

Emirates si Flydubai si-au reluat zborurile, dupa inundatiile din Emiratele Arabe Unite. Au fost anulate aproape 400 de curse

Operatorul aerian al Dubaiului, Emirates, si compania aeriana sora, Flydubai, si-au reluat operatiunile normale, dupa ce ploile abundente au provocat inundatii grave in Emiratele Arabe Unite la inceputul acestei saptamani, au anuntat sambata companiile aeriene, a scris Reuters.

Emirates a anulat aproape 400 de zboruri si a intarziat multe altele ca urmare a unei furtuni record care a lovit marti orasul din desert Dubai, se arata intr-un comunicat publicat de presedintele companiei aeriene, Tim Clark.

Din cauza impactului furtunii, compania aeriana a suspendat check-in-ul pentru pasagerii care pleaca din Dubai si si-a oprit operatiunile de tranzit prin Aeroportul International Dubai, un important centru de calatorie global, lasand blocati mii de calatori.

Aeroportul s-a chinuit sa revina la operatiunile normale dupa ce furtuna a inundat caile de rulare, fortand devieri de zboruri, intarzieri si anulari.

Flydubai a revenit sambata la programul sau complet de zboruri de la Terminalul 2 si Terminalul 3 al aeroportului, dupa perturbarea cauzata de vreme, a declarat un purtator de cuvant al companiei aeriene.

Clark a spus ca Emirates a oferit 12.000 de camere de hotel si 250.000 de tichete de masa clientilor care au fost afectati. El a adaugat ca va dura cateva zile pentru a elimina lista de pasageri reprogramati.

Emiratele Arabe Unite au suferit de zile intregi de impactul inundatiilor, drumurile dintre oras si Abu Dhabi fiind sambata inca partial sub apa.

In Abu Dhabi, unele supermarketuri si restaurante s-au confruntat cu o penurie de produse, neputand primi livrari din Dubai.

Cercetatorii au legat evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi furtuna de marti, de schimbarile climatice si anticipeaza ca incalzirea globala va duce la temperaturi mai ridicate, umiditate crescuta si un risc mai mare de inundatii in anumite parti ale regiunii Golfului.

Lipsa infrastructurii de drenaj pentru a face fata ploilor abundente in tari precum Emiratele Arabe Unite le poate expune unui risc deosebit de inundatii.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

8 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

9 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

10 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

10 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

10 ore ago