externe

Emmanuel Macron a purtat masca in numele „responsabilitatii”

Confruntat cu un al noualea val de Covid-19 care se adauga epidemiilor de gripa si bronsiolita, guvernul francez nu exclude reintroducerea mastii sanitara daca situatia o impune, potrivit Le Figaro.

Aflat la Viena, Emmanuel Macron a purtat joi masca spunand ca este necesar sa „revenim voluntar la obiceiuri” in fata cresterii numarului de cazuri de Covid-19.

„Urmez recomandarile ministrului meu”, a spus el, alaturi de ministrul Sanatatii Francois Braun, si el purtand masca, in timpul unei deplasari la Poitiers.

„In conditiile revenirii epidemiei (..) cred ca este bine sa facem putina educatie pentru ca nu vrem sa revenim la cerinte obligatorii”, a continuat seful statului. „Deci este si o modalitate de a relua obiceiurile bazate pe voluntariat si spiritul de responsabilitate”, a spus el.

Confruntat cu un al noualea val de Covid-19 care se adauga epidemiilor de gripa si bronsiolita, guvernul refuza in continuare constrangerea, dar nu exclude sa isi inaspreasca pozitia privind purtarea mastii daca situatia o impune.

Duminica, ministrul Francois Braun, invitat la BFMTV, a lansat un „apel solemn” pentru a-i incuraja pe cei mai sensibili sa se vaccineze impotriva virusului.

In Franta pandemia de Covid-19 a provocat peste 158.000 de decese.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

4 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

3 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

5 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

5 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

6 ore ago