Enel vrea sa se retraga anul viitor din Romania: „Activitatile din Europa se vor concentra pe Italia si Spania, in conditiile in care vom iesi din Romania”

pagina verde

Grupul Enel si-a planificat pentru anul viitor plecarea din Romania, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferintei Capital Markets Day, transmite Agerpres.

„Activitatile din Europa se vor concentra pe Italia si Spania, in conditiile in care vom iesi din Romania”, a spus Alberto De Paoli, directorul financiar al companiei.

In America Latina, grupul intentioneaza sa se retraga din Peru si Argentina, iar unele zone geografice, cum ar fi Australia si Grecia, se asteapta sa fie adaugate la modelul de administrare de tip Stewerdship, adica impreuna cu un partener.

Enel a anuntat ca vrea sa vanda active in valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-si reduce datoria neta, urmand sa se concentreze pe prezenta sa in sase tari, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilitati prezentate marti.

Cea mai mare parte a planului de vanzare de active – care vizeaza printre altele active din Romania si Peru – va fi realizata pana la finalul lui 2023.

Enel, care si-ar putea vinde de asemenea portofoliul de gaze din Spania, vrea sa ajunga la finalul lui 2023 la un nivel al datoriei nete de 51 – 52 miliarde de euro, de la 69 miliarde de euro la finalul lunii septembrie.

Profitul inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA) ar urma sa creasca la 22,8 – 22,9 miliarde de euro in 2025, de la un nivel de 19 – 19,6 miliarde de euro estimat in 2022.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: