„Enormitati”. Premierul le inchide gura PSD-istilor in privinta testarilor. Nelu Tataru vine cu detalii

politica

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat miercuri in sedinta de Guvern ca in prezent, in Romania, se efectueaza zilnic 4.500 – 4.700 de testari pentru COVID-19, capacitatea totala fiind de 6.000 de teste/zi in 57 de puncte de testare.

„Domnule ministru Tataru, cum stam cu capacitatea de testare, ca vad ca in continuare se peroreaza de tot felul de oameni politici, care habar nu au despre ceea ce inseamna testarea, tot felul de enormitati?”, a intrebat premierul Orban, referindu-se la acuzatiile PSD-istilor privind numarul redus de testari.

„In acest moment, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, se testeaza cu tehnica moleculara de identificare a ARN viral. Avem in acest moment o capacitate de testare pe aparate de 6.000 de teste pe zi in 57 de puncte de testare”, a spus Nelu Tataru, miercuri, in sedinta de Guvern.

Fiind intrebat de premierul Orban daca toate punctele de testare sunt operationalizate, ministrul Sanatatii a precizat: „Sunt operationalizate sau in curs de operationalizare, din acest motiv facem in jur de 4.500 – 4.700 de testari pe zi, se lucreaza pe aceste aparate”.

„Tin sa mentionez ca nu tine doar de capacitatea aparatului, tine si de personalul care lucreaza pe acest aparat si de faptul daca lucreaza de o perioada mai lunga, daca este rodat pe acest aparat si daca are si capacitatea, ca si timp, fizic, sa poata lucra”, a adaugat Nelu Tataru.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: