Epidemia a fost invinsa la Codogno, orasul de unde au izbucnit infectiile in Italia: „Nu s-a inregistrat niciun caz nou”

externe

Nu s-a inregistrat niciun caz nou de coronavirus in Codogno, orasul care a raportat prima infectie din Italia. Codogno a fost inchis din 21 februarie, scrie La Stampa, citata de Mediafax. „Chiar si cele mai intunecate nopti au un rasarit frumos”, noteaza publicatia italiana

In Codogno, oras aflat in apropiere de Lodi, nu a aparut niciun caz nou de coronavirus, semn ca inchiderea zonelor rosii da efectele dorite. Codogno si celelalte 11 municipalitati din jurul sau sunt inchise din 21 februarie.

Cu toate acestea, Lombardia ii indeamna pe oameni „sa nu lase garda jos”. Consilierul pentru sanatate din Lombardia, Giulio Gallera, a scris pe Facebook: „Numerele nu trebuie privite zi de zi”.

In Lombardia, numarul de infectii a crescut la 30.703, iar tendinta de crestere a spitalizarilor a continuat.

„Trebuie sa mai rezistam si sa fim si mai rigurosi in respectarea regulilor. Chiar si cele mai intunecate nopti au un rasarit frumos”, a spus Giulio Gallera.

Barbatul din Codogno pe care medicii il considera primul pacient infectat cu noul coronavirus in Italia a fost externat din spital, dupa ce timp de o luna a fost in stare grava. Barbatul, in varsta de 38 de ani, identificat doar cu numele Mattia, a petrecut 18 zile la Terapie Intensiva, conectat la aparate care il ajutau sa respire.

Mattia a povestit ca unul dintre „cele mai simple si frumoase lucruri” este „sa respiri de unul singur”, lucru pe care l-a realizat dupa ce nu a mai avut nevoie de ajutorul aparatelor pentru a respira.

Barbatul, care locuieste intr-un orasel din regiunea Lombardia, si-a pierdut tatal din cauza noului coronavirus. Sotia sa, insarcinata, s-a vindecat de Covid-19.

Mai mult despre:


Comentarii: