Episcopul Giurgiului, propaganda in favoarea Rusiei. Ataca Ucraina: „Are astazi ceea ce istoria i-a rezervat”. Iohannis, atacat pentru ca aduce „trupe straine” in Romania

politica

Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, a distribuit pe Facebook un text anti-Ucraina in care se puncteaza faptul ca aceasta tara „nu a fost si nici nu va fi (ca si Ungaria) un stat prieten cu Romania”.

Textul anti-Ucraina, neatribuit unui autor, cautioneaza invazia ruseasca in aceasta tara. „Ucraina are astazi ceea ce istoria i-a rezervat”, se sustine in postarea lui Ambrozie. El este prezent pe Facebook sub numele „Sebastian Kir”, au precizat surse din Patriarhia Romana pentru site-ul Punctul de Fierbere..

„In sfarsit, iata un material documentat si interesant”, sustine Ambrozie. Textul pare a fi unul elaborat in laboratoarele propagandei rusesti, extrem de active in aceasta perioada pe retelele sociale.

Articolul este, in fapt, o istorie a celor doua tari, din care reiese ca Rusia ar avea un drept istoric asupra Ucrainei. In plus, Ucraina este prezentata in tuse negative, amintindu-se de crimele impotriva evreilor, tiganilor, rusilor si moldovenilor din Al Doilea Razboi Mondial.

„Noul tar Putin a vrut sa se prezinte ca cel care (in traditia medievala a Moscovei) a recastigat pamanturile Mamei Rusia. Pentru acest obiectiv a montat o opera sangeroasa in Ukraina, care posibil din punct de vedere al dreptului istoric poate avea dreptate, dar din punct de vedere al dreptului international actual reprezinta o agresiune. Nu cred ca se mai pot modifica inca o data, frontiere Ukrainei… dupa anexarea cu forta a Crimeii”, puncteaza la un moment dat textul.

Catre final, se face un inventar al momentelor in care Ucraina s-a pozitionat impotriva Romaniei.

„’Prietenia’ Romaniei cu Ukraina are o istorie nefasta si, mai ales, dramatica…

In 1918, Ukraina a dorit anexarea Basarabiei, dar interventia armatei romane a dejucat si a anulat demersul si dorinta vecinilor de la nord.

In 1945, Ukraina a dorit acelasi lucru, insa Stalin s-a opus din considerente pur politice, nicidecum din dragoste pentru romani.

In 1992, Ukraina a participat cu trupe la razboiul de pe Nistru alaturi de trupele ruse din Armata a XIV-a a generalului Lebedev, impotriva romanilor de acolo; dorinta Ukrainei era de a desprinde regiunea transnistreana pe care si-au dorit-o pentru a o include in granitele ucrainene.

Din 1992 si pana in prezent, Ukraina este parte activa din formatul de negociere asupra regiunii Transnistria.

Mafia care a condus Republica Moldova, dupa 1991, a fost reprezentata de ucraineni, nu de rusi. Acestia aveau ordine clare de la Kiev ca Republica Moldova sa esueze in toate planurile si au promovat separatismul la Balti, Cahul, Bender, Tiraspol, in Gagauzia…

Ukraina a dus o politica dura de distrugere a identitatii romanesti din teritoriile pe care le ocupa pe nedrept. Acest stat detine in mod arbitrar si injust teritorii romanesti cum sunt: Maramuresul istoric (tinuturile Apsei de Sus si Apsei de Jos), nordul Bucovinei istorice, Bugeacul (cu Ismail, Cetatea Alba), Insula Serpilor, Tinutul Hertei… toate aceste teritorii romanesti fiind daruite de mai marii vremii, adica sovieticii…

La Tribunalul de Arbitraj International de la Haga, Tarile de Jos, Romania a avut proces cu Ukraina privind platoul continental al Marii Negre de la gurile Dunarii, proces in urma caruia Romania a castigat aproximativ 9200 kmp de ape maritime.

Ukraina se opune vehement ca cele doua state romanesti (Romania si Republica Moldova) sa se unifice, deoarece sigur ar pierde teritoriile romanesti aflate acum in componenta vechii Rutenii.

Ukraina a sabotat circulatia pe canalul Sulina (in urma cu aproximativ 15 ani) cand a esuat intentionat nava Rostok, blocand astfel pentru mult timp traficul pe senalul navigabil al bratului dunarean; a fost o razbunare pentru faptul ca Romania obtinuse de la U.E. interdictia ca Ukraina sa construiasca canalul Bistroe… interdictie pe care ucrainenii au ignorat-o.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Ukraina s-a dedat la crime si atrocitati (chiar cu participarea populatiei radicalizate) impotriva oricui, mai ales a rusilor si evreilor, dezvaluind un nationalism subuman, plin de ferocitate si ura rasiala, etnica, religioasa.

Daca stim istoria reala vom sti cum sa ne pozitionam si cum sa abordam viitorul.

Ukraina are astazi ceea ce istoria i-a rezervat.

Ukraina nu a fost si nici nu va fi (ca si Ungaria) un stat prieten cu Romania.

Politicienii nu trebuie sa camufleze aceasta realitate de teama ca ar putea strica relatiile diplomatice… Care relatii?… Acelea de a tacea si a nu face nimic?!… Exista aceasta zicere veche, antica: pana si inamicii te pot respecta daca nu arati frica si lipsa de onoare.

Cat priveste suplimentarea trupelor straine stationate in Romania, decizia ar trebui sa apartina Parlamentului… nicidecum sefului statului, care chiar daca este sef peste armata poate lua hotarari gresite in ceea ce priveste strategia geopolitica si militara.”

Postarea lui Ambrozie a starnit revolta printre utilizatorii de Facebook.

„Diavol si fariseu pe pamant. Si apoi, Sfintia Voastra 🤮 tine predici in biserica in care le spune enoriasilor, cu lacrimi in ochi, despre iubirea aproapelui, bunatate, a fi om, dar nu si pentru ucraineni. Vai, vai, Sfintia Voastra, dormiti bine noaptea, va puteti uita in oglinda, legatura cu Dumnezeu e buna? Aveti ce manca, unde dormi, e liniste?

Preoti de Ev Mediu, sper sa primiti ce semanati, cu siguranta va fi asa”, i-a transmis o romanca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: