Episcopul Tihon al Bulgariei, fost paramedic: „Vaccinul este lumina de la capatul tunelului. Dumnezeu le-a spus acelor oameni de stiinta care au creat vaccinul cum sa faca acest lucru”

externe

Tihon, episcopul Bisericii Ortodoxe Bulgare, a fost a doua persoana din Bulgaria care s-a vaccinat, duoa ministrul Sanatatii. „Cred nespus in Dumnezeu si cred ca Dumnezeu le-a spus acelor oameni de stiinta care au creat vaccinul cum sa faca acest lucru”, a spus Tihon. In Romania, BOR a refuzat sa incurajeze credinciosii sa se vaccineze.

Inainte a de deveni preot, Tihon a lucrat la paramedic intr-un spital din Stuttgart. „Vreau sa arat lumina de la capatul tunelului atat celor care au grija de cei bolnavi, cat si credinciosilor din Bulgaria. (…) Cred nespus in Dumnezeu si cred ca Dumnezeu le-a spus acelor oameni de stiinta care au creat vaccinul cum sa faca acest lucru”, a spus Tihon dupa ce a fost vaccinat, citat de Radio Bulgaria, la finalul anului trecut, explicandu-si decizia de a se vaccina printre primii.

Ulterior, intr-un interviu, Tihon a mai spus ca vaccinul este un „colac de salvare” si ca nu poate intelege cum de „oamenii cred in suplimentele alimentare si nu au incredere in doctori si cercetatori”.

In Romania, BOR a refuzat pana acum sa ii incurajeze pe credinciosi sa se vaccineze. Mai mult, IPS Teodosie a amplificat neincrederea in vaccin, sustinand ca „multi specialisti din Medicina sunt retinuti”.

„Ni s-a cerut cum se vaccineaza preotii. Ii vom consulta o saptamana, ca doar nu arde nimic. Fiecare se vaccineaza, eu nu oblig pe nimeni. Nu sunt in cunostinta de cauza. Am consultat multi specialisti si voi mai consulta. Multi specialisti din Medicina sunt retinuti. Este sigura data cand o pandemie este dirijata mai mult politic decat medical. Am semne de intrebare”, a declarat Teodosie la Romania TV, joi seara.

Mai mult despre:

Comentarii: