externe

Epstein isi imbraca victimele in bikini si lenjerie de noapte Victoria’s Secret

Cel mai recent lot de documente judiciare legate de finantistul cazut in dizgratie Jeffrey Epstein a dezvaluit ca una dintre acuzatoarele sale a declarat ca acesta le oferea fetelor bikini si lenjerie de noapte Victoria’s Secret atunci cand ajungeau pe insula sa privata, transmite Fox Business.

Sarah Ransome, care avea 22 de ani cand a fost introdusa in traficul sexual al lui Epstein, a sustinut in marturia sa ca toate fetele care ajungeau pe insula privata a lui Epstein – cunoscuta sub numele de Little St. James, care se afla in Insulele Virgine americane – primeau de la gazda lor bikini si lenjerie de noapte Victoria’s Secret.

In timpul depozitiei sale, Ransome a fost intrebata daca i s-au furnizat haine Victoria’s Secret.

„Da. Toate tinutele – au existat haine care au fost furnizate pe insula de Jeffrey Epstein, care erau toate haine Victoria’s Secret: bikini, lenjerie de noapte”, a raspuns Ransome.

Marturia vine dupa ce documentele legate de Epstein si de complicele sau, Ghislaine Maxwell, care au fost facute publice saptamana trecuta, au mentionat, de asemenea, ca victimele retelei de trafic de persoane primeau haine Victoria’s Secret sau, in unele cazuri, erau ademenite in retea cu promisiunea de a deveni modele pentru acest brand.

Unul dintre documentele publicate saptamana trecuta includea depozitia lui Joseph Recarey, un fost detectiv de politie din Palm Beach, Florida, care a condus ancheta privind acuzatiile potrivit carora Epstein ar fi racolat minore.

Recarey a fost intrebat cum au fost recrutate fetele si daca acestora li se oferea  „pretextul unui masaj”.

„Corect”, a raspuns el. „Fie un masaj si/sau sa devina model pentru Victoria’s Secret si/sau legaturi”.

Epstein avea o relatie de lunga durata cu miliardarul Les Wexner, fondatorul L Brands, care detinea la acea vreme Victoria’s Secret si Bath & Body Works.

Wexner l-a angajat pe Epstein ca manager financiar in anii 1980, rol pe care Epstein l-a detinut pana in 2007, cand Wexner a rupt legaturile cu el. In 2019, Wexner l-a acuzat pe Epstein ca a „deturnat sume uriase de bani” in timp ce il ajuta sa ii gestioneze finantele, o parte dintre acestea fiind recuperate de Wexner.

Intr-una dintre depozitiile sale, Ghislaine Maxwell a negat categoric ca a furnizat „o tinuta de natura sexuala” pentru ca Virginia Giuffre, acuzatoarea lui Epstein, sa o poarte pentru Wexner.

FOX Business l-a contactat pe Wexner prin intermediul fundatiei sale, pentru comentarii. Acesta a negat anterior ca ar fi avut cunostinta de presupusul incident si de abuzurile lui Epstein, scriind intr-o scrisoare adresata angajatilor in 2019 ca „nu a fost niciodata la curent cu activitatea ilegala” de care a fost acuzat Epstein.

In plus, Wexner a fost listat intr-un document publicat saptamana trecuta ca persoana care avea cunostinta despre „comportamentul de trafic sexual si interactiunea cu minori” a lui Epstein si Maxwell.

Wexner s-a retras din functia de CEO al L Brands in 2020. In 2021, L Brands a fost impartita in doua entitati, luand numele Bath & Body Works, de care s-a desprins Victoria’s Secret. Cele doua companii continua sa opereze ca entitati separate.

Urmareste-ne si pe:
Karina Macovei

Recent Posts

Dosar penal la DNA si EPPO in care apare Gabriela Firea. Este anchetat modul in care a fost atribuit turcilor contractul pentru achizitia a 100 de tramvaie

Surse judiciare au confirmat marti pentru aktual24.ro ca DNA si Parchetul European ancheteaza modul in…

2 ore ago

Ucraina va primi super-tancuri Frankenstein din partea Germaniei. Acestea pot dobori atat drone, cat si rachete

Rheinmetall, producatorul german de armament, va livra Ucrainei un nou tanc de aparare antiaeriana, Frankenstein,…

16 minute ago

Firea a demisionat din Senat, pleaca la Bruxelles: „Sunt convinsa ca ne vom revedea, chiar daca in alte structuri organizatorice”

Plenul Senatului a luat act, marti, de demisia senatoarei PSD Gabriela Firea, ca urmare a…

51 de minute ago

Glumele lui Ciolacu cu premierul Bavariei: „Indiferent de cat de mult usturoi o sa mancam, sa nu mergem intr-o noapte cu luna plina la Castelul Bran”

Premierul PSD Marcel Ciolacu, aflat in vizita oficiala in Bavaria, l-a invitat pe premierul acestui…

58 de minute ago

Un oficial ucrainean acuza SUA ca intarzie in mod deliberat antrenamentul pilotilor ucrainieni pe avioane F-16: „Vom avea mai multe avioane decat piloti instruiti”

Deputata Oleksandra Ustinova, care conduce comisia parlamentara de monitorizare a livrarii de arme, a declarat…

2 ore ago