Erdogan a uitat ca Turcia este in NATO: „Rusia nu este un stat obisnuit, este un stat puternic. Occidentul, in special America, ataca Rusia aproape fara limite”

externe

Presedintele Recep Tayyip Erdogan a anuntat sambata ca Turcia se angajeaza sa aranjeze un dialog de pace intre Rusia si Ucraina.

„Lucram la modul in care sa cream un coridor de pace aici, asa cum am avut coridorul de cereale”, a declarat Erdogan jurnalistilor, in timpul unui zbor din Uzbekistan.

Presedintele turc a declarat ca nu va propune un termen specific pentru o eventuala prelungire a acordului privind coridorul de cereale – care expira la sfarsitul saptamanii viitoare – dar a spus ca doreste ca acesta sa functioneze „cat mai mult timp posibil”.

Erdogan a laudat, de asemenea, rezistenta Rusiei la presiunea exercitata de Statele Unite si aliatii sai, relateaza Reuters.

„Rusia nu este un stat obisnuit, este un stat puternic. Bineinteles, Occidentul, in special America, ataca Rusia aproape fara limite. Impotriva a toate acestea, desigur, Rusia rezista”, a spus Erdogan.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: