Erdogan anunta o ofensiva de proportii a turcilor in Siria. Armata turca incepe asediul asupra unui important oras

externe

Erdogan, Israel, atac, Gaza, genocid

Presedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marti ca fortele turce vor asedia in curand orasul sirian Afrin, capitala enclavei cu acelasi nume unde o ofensiva turca a fost lansata in urma cu o luna impotriva militiei kurde Unitatile de Protectie a Poporului (YPG), considerata de Ankara drept „terorista”, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„In zilele urmatoare si intr-un mod mult mai rapid, va incepe asediul asupra centrului orasului Afrin”, a spus Erdogan intr-un discurs adresat membrilor partidului sau in Parlament.

Lansata pe 20 ianuarie de armata turca, operatiunea „Ramura de Maslin” vizeaza YPG, o militie kurda considerata drept „terorista” de catre Ankara, dar aliata a SUA in lupta impotriva Statului Islamic. Pana in prezent fortele turce au preluat controlul asupra a mai mult de 30 de sate, insa majoritatea sunt situate in zone situate la nord de regiunea Afrin.

„Pentru ca actionam pentru a evita punerea in pericol a fortelor noastre de securitate si a civililor, poate parea ca avansam intr-un ritm lent”, a spus Erdogan. „Insa nimeni nu trebuie sa uite acest lucru: nu am mers acolo sa distrugem ceea ce intalnim in cale. Ne aflam aici pentru a crea un mediu sigur si viabil pentru sutele de mii de (sirieni) care locuiesc in tara noastra”, a adaugat el, referindu-se la cei peste trei milioane de refugiati sirieni care au fugit in Turcia pentru a scapa de razboiul civil din tara lor.

Autoritatile turce au afirmat ca ofensiva de la Afrin si cea desfasurata in 2016 au avut drept scop sa asigure securitatea teritoriilor din nordul Siriei pentru a permite revenirea acestor refugiati in tara lor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: