Erdogan arunca gaz peste focul din Siria. Anunta atacarea unor orase controlate de aliatii americanilor

externe

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca operatiunea Scutul Eufratului, indreptata impotriva militantilor din nordul Siriei si lansata in august 2016, va fi extinsa in alte doua orase importante, aflate sub controlul combatantilor kurzi sustinuti de SUA, informeaza agentia de presa dpa, citata de Agerpres.

‘Vom finaliza acest proces prin continuarea pasului pe care l-am facut cu operatiunea Scutul Eufratului in Afrin si Manbij, si apoi vom aduce securitatea si pacea la toate frontierele’ (Turciei), a declarat Erdogan in fata membrilor partidului sau aflat la putere, ‘Dreptate si dezvoltare’ (AKP), marti, in parlament.

Turcia a lansat operatiunea transfrontaliera in 2016, pentru a combate organizatia Stat Islamic de-a lungul frontierei cu Siria si a contracara YPG, militiile kurde din Siria care controleaza in prezent Afrin.

Manbij se afla sub controlul Fortelor Democrate Siriene (SDF), o coalitie formata din diferite grupari sustinute de SUA si dominata de YPG.

Potrivit Ankarei, atat YPG, cat si SDF sunt ramuri ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis in Turcia, si prin urmare sunt ‘teroriste’.

‘Acum este timpul sa distrugem total proiectul organizatiei separatiste de a stabili un coridor terorist in Siria’, a spus Erdogan marti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: