externe

Erdogan expulzeaza 10 ambasadori occidentali: „Nimeni nu da lectii Turciei”. Este vorba despre ambasadorii Germaniei, Danemarcei, Canadei, Frantei, Finlandei, Olandei, Noii Zeelande, Norvegiei, Suediei si SUA

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sambata ca ambasadorii a 10 tari acreditati la Ankara, printre care se numara si ambasadorii american, francez si german, vor fi declarati persona non grata, dupa ce acestia au lansat un apel pentru eliberarea opozantului Osman Kavala, transmite AFP, citata de Agerpres.

”Am dispus ministerului nostru de externe sa declare cat mai repede acesti zece ambasadori persona non grata”, a spus Erdogan in timpul unei deplasari in centrul Turciei, fara sa dea o data precisa pana la care ei vor trebui sa paraseasca Turcia.

Este vorba despre ambasadorii Canadei, Frantei, Finlandei, Danemarcei, Germaniei, Olandei, Noii Zeelande, Norvegiei, Suediei si SUA.

Erdogan isi anuntase deja cu doua zile in urma intentia de a expulza acesti ambasadori. Ei au fost convocati marti la MAE turc pentru a li se transmite ca apelul lor lansat intr-un comunicat comun in ziua anterioara pentru eliberarea opozantului Osman Kavala este „inacceptabil”. „Ii dati cumva o lectie Turciei?”, a reactionat seful statului turc.

Osman Kavala, editor si mecena turc in varsta de 64 de ani, este acuzat de regimul presedintelui Erdogan ca a sustinut in 2013 manifestatiile antiguvernamentale cunoscute sub numele de Miscarea Gezi si ca a participat la tentativa de lovitura de stat din 2016. El se afla in detentie de patru ani, fara sa fi primit o sentinta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Directorul CIA: Atacul iranian asupra Israelului a fost un „esec spectaculos”

Atacul cu rachete si drone iranian impotriva Israelului de la sfarsitul saptamanii trecute "s-a dovedit…

11 minute ago

Kremlinul acuza Romania ca vrea sa „anuleze cultura rusa” fiindca a refuzat sa mai inchirieze sali de cinema ambasadei Rusiei la Bucuresti

Romania a rupt din motive politice contractul de inchiriere a salilor de cinematograf cu Ambasada…

2 ore ago

Viktor Orban, din nou anti-UE: „Ucraina se transforma din tara suverana in protectorat al Occidentului”

Ucraina nu mai poate fi considerata o tara independenta, deoarece Kievul depinde in totalitate de…

O oră ago