Erdogan, joc dublu. L-a invitat pe Putin in Turcia, tara NATO. Kremlin: „Presedintele Putin a acceptat cu recunostinta aceasta invitatie”

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a acceptat invitatia omologului sau turc Recep Tayyip Erdogan de a vizita Turcia, a anuntat joi purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunta agentia Anadolu.

Intalnirea va avea loc atunci cand situatia pandemica si programele celor doi lideri o vor permite, a declarat Peskov reporterilor in cadrul unui briefing zilnic la Moscova.

„Presedintele Putin a acceptat cu recunostinta aceasta invitatie. Si au cazut de acord ca, de indata ce a) situatia epidemiologica si b) programele vor permite, va profita cu siguranta de aceasta invitatie”, a declarat Peskov.

Peskov a precizat ca, din cauza pandemiei, a existat „o anumita pauza” in desfasurarea reuniunilor comisiei interguvernamentale si a Consiliului de cooperare la nivel inalt, care este condus de cei doi presedinti.

Subiectul a fost discutat de mai multe ori in cadrul contactelor prezidentiale recente, iar Erdogan a declarat ca este pregatit sa gazduiasca toate aceste evenimente in Turcia, a precizat Peskov.

Erdogan si Putin vorbesc periodic la telefon si au avut o serie de vizite reciproce in ultimii ani.

Mai mult despre: ,

Comentarii: