externe

Erdogan, joc dublu. L-a invitat pe Putin in Turcia, tara NATO. Kremlin: „Presedintele Putin a acceptat cu recunostinta aceasta invitatie”

Presedintele rus Vladimir Putin a acceptat invitatia omologului sau turc Recep Tayyip Erdogan de a vizita Turcia, a anuntat joi purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunta agentia Anadolu.

Intalnirea va avea loc atunci cand situatia pandemica si programele celor doi lideri o vor permite, a declarat Peskov reporterilor in cadrul unui briefing zilnic la Moscova.

„Presedintele Putin a acceptat cu recunostinta aceasta invitatie. Si au cazut de acord ca, de indata ce a) situatia epidemiologica si b) programele vor permite, va profita cu siguranta de aceasta invitatie”, a declarat Peskov.

Peskov a precizat ca, din cauza pandemiei, a existat „o anumita pauza” in desfasurarea reuniunilor comisiei interguvernamentale si a Consiliului de cooperare la nivel inalt, care este condus de cei doi presedinti.

Subiectul a fost discutat de mai multe ori in cadrul contactelor prezidentiale recente, iar Erdogan a declarat ca este pregatit sa gazduiasca toate aceste evenimente in Turcia, a precizat Peskov.

Erdogan si Putin vorbesc periodic la telefon si au avut o serie de vizite reciproce in ultimii ani.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

4 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

4 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

4 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

4 ore ago