Erdogan sustine ca are DOVEZI: „Rusia cumpara PETROL de la ISIS”

externe

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi ca detine ‘dovezi’ privind implicarea Rusiei in traficul de petrol cu gruparea jihadista Statul Islamic (SI) in Siria, transmite AFP.

„Avem dovezi. Vom incepe sa le dezvaluim lumii”, a declarat el in cadrul unei reuniuni a sindicalistilor la Ankara, citand in special numele omului de afaceri sirian George Haswani, „detinatorul unui pasaport rus”.

Presedintele islamo-conservator al Turciei a denuntat de asemenea acuzatiile ‘imorale’ la adresa familiei sale lansate de Rusia, care a afirmat ca apropiatii lui Erdogan au beneficiat de pe urma contrabandei cu petrol cu gruparea jihadista Statul Islamic in Siria, spune Agerpres.

„Rusia este obligata sa dovedeasca aceste acuzatii (…) Cele care vizeaza familia mea sunt imorale”, a declarat Erdogan.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan si familia sa sunt direct ‘implicati’ in traficul de petrol al organizatiei Statul Islamic, a denuntat miercuri ministrul adjunct rus al apararii, Anatoli Antonov, Rusia lansand astfel noi acuzatii la adresa Turciei pe fondul tensiunilor in crestere dintre cele doua tari dupa ce aviatia turca a doborat la 24 noiembrie un avion militar rus la frontiera cu Siria.

„Principalul beneficiar al acestui petrol furat de la proprietarii legali — Siria si Irak — este Turcia. Potrivit informatiilor obtinute, in aceasta afacere ilegala este implicata conducerea politica de varf a tarii, intre care presedintele Erdogan si familia sa”, a acuzat ministrul rus.

In replica, Erdogan a atras miercuri atentia Rusiei ca nu are dreptul sa ‘calomnieze’ Turcia. „Nimeni nu are dreptul sa profereze calomnii la adresa Turciei. Turcia nu si-a pierdut valorile morale ca sa cumpere petrol de la o organizatie terorista”, a declarat Erdogan. ”Daca aceste acuzatii continua, vom lua masuri”, a avertizat el.

Joi, in discursul sau anual catre natiune, sustinut in fata celor doua camere reunite ale parlamentului rus, Putin a avertizat la randul sau ca Turcia va regreta ‘nu o data’ ceea ce a facut, adica doborarea de catre aviatia turca a bombardierului rus la granita turco-siriana.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: