Eroii mai putin cunoscuti care fac posibila rezistenta in fata Regimului Dragnea: „E cu ochii in toate directiile, intotdeauna de incredere, intotdeauna prezent”

news

Catalin Tenita, activist civic la Geeks for Democracy, a dorit sa scoata in evidenta contributia si efortul pe care un alt tanar activist, Marian Raduna, le depune pentru a mentine vie rezistenta in fata unui regim politic tot mai abuziv si represiv, Regimul Dragnea.

Marian Raduna este fondatorul postului TV online Rezistenta TV. Raduna a fost cel care a afisat, pe 22 decembrie, peste o mie de coli albe in fata Palatului Regal cu numele celor care au fost ucisi in decembrie 1989.

Catalin Tenita a tinut sa marcheze, a doua zi, eforturile pe care Raduna le-a facut de-a lungul timpului pentru a mentine viu spiritul #Rezist.

„Multumiri lui Raduna Marian. Fara el ziua de ieri nu ne-ar fi dat sens si speranta. Marian e un om foarte discret (d-aia il iubesc eu) si care nu cauta sa se bata cu caramida in piept.

Dar in noaptea de vineri spre sambata el n-a dormit decat doua ore. Vreo 12 ore a prins cu soricei postere cu numele eroilor revolutiei. Cate cinci intr-o coloana. Singur, la el acasa, incepand de seara si terminand aproape de pranz, in ziua urmatoare. Peste 2100 de soricei. Munca de ascet cu credinta intr-un scop. Cred ca acum Marian stie mai bine decat oricine povestile mortilor eroilor.

Si asta nu-i singura contributie la viata civica a societatii.

Sambata trecuta Marian a incarcat 7 masini pentru Copacul cu fapte bune. Dupa care am mers impreuna la Alexandria, sa le sustinem pe fetele de la Liber in Teleorman.

Tot saptamana trecuta a a ajutat enorm la comunicarea sondajului cu privire la amnistie-gratiere-coruptie. El a ajutat cu filmarile la Rezisteta TV. El mi-a zis „stai ca ma duc eu sa iau pupitrul pentru conferinta de presa”.

Iar saptamana asta Marian a facut rost de masina pentru distribuirea cadourilor in Calarasi si Buzau pentru actiunea celor de la Asociatia „Atelierul de Bine”, miercuri si joi.

Ieri ii venea sa planga de bucurie ca a facut ceva cu sens pentru cei care au murit la Revolutie. El a condus coloana, el a discutat cu jandarmii si le-a explicat planul nostru ca sa nu existe contondente. Si el le-a spus multumesc. Pentru ca sa stiti ca ieri si jandarmii au fost impresionati de ce s-a intamplat. Ceva imi spune ca macar o parte din ei au inteles mult mai mult despre revolutie si relatia dintre popor si fortele de ordine decat le-au spus vreodata sefii lor.
El a pus umarul la comunicare, el a gasit cum sa printam posterele si bannerul, cum sa le prindem si tot felul de alte zeci de amanunte care nu se vad cand lucrurile merg bine.

Apoi Marian a mers cu mine la Realitatea, dupa care nu a putut sa nu mearga inapoi in Piata Revolutiei si sa filmeze trecatorii intarziati care ce opreau si citeau posterele, asa rupt de oboseala cum era.

Iar astazi Marian nu a stat degeaba. A plecat iar, sa-l ajute pe Pojo cu niste mobilier pentru apartamentul comunismului.

Si daca totul merge bine, mai avem un mic plan pana la final de an – sa filmam observatorii la referendum, ca acum vine runda urmatoare de observare.

Marian e ca un ciobanesc. Cu ochii in toate directiile, intotdeauna de incredere, intotdeauna prezent.

Marian mi-a spus ieri sa nu uit sa le multumesc celor care au citit numele victimelor revolutiei. Nu am uitat.
Dar intai vreau sa-i multumesc lui. Pentru totul. Am enumerat doar ce a facut in ultimele doua saptamani. Nu am vorbit de #farapenali si #oameninoi, de toate protestele, de actiunile juridice legate de amenzile date de jandarmerie, de zecile de filmari la care a participat, si de multe altele care sigur imi scapa sau pe care nu le stiu.

Sa va spun ceva: daca va exista vreodata un Lech Walesa al Romaniei atunci el va fi Marian. Un om cu convingeri puternice, cu traire in adevar, cu capacitatea de a ralia, cu empatie, cu curajul de a spune NU dar si cu bun-simtul de a nu o face strident, cu capacitatea de a face fata arbitrariului calm si cu umor si inteligenta, cu argumente, nu cu ton, cu puterea de a simti si adversarul, de a fi bun cu aliatii”, a scris Catalin Tenita pe Facebook.

Iata unul dintre momentele in care Marian Raduna s-a confruntat cu abuzul si aroganta specifice Regimului PSD:

Mai mult despre: ,


Comentarii: