Eroina anonima care a luptat singura cu puternica MAFIE PSD pentru a apara padurile. Cum au incercat sa o zdrobeasca

politica

Omul care a dat in vileag si s-a luptat de unul singur, impotriva unui intreg sistem mafiot politic si de stat, pentru a impiedica retrocedarea frauduloasa pe 43.000 de hectare de padure este necunoscut marii najoritati a romanilor. Nu a aparut niciodata pe vreun post de televiziune, este ignorata cu desavarsire.

Acest om se numeste Alina Suciu, are 50 de ani. In calitate de consilier juridic la Romsilva, ea s-a opus din rasputeri si a impiedicat astfel ca 43.000 de hectare de padure sa fie furate de mafia retrocedarilor condusa de fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc. Astazi a avut loc o noua infatisare la Curtea Suprema in acest dosar. Alina Suciu a fost prezenta pentru a relata cu ce s-a confruntat pentru ca a incercat sa isi faca in mod corect meseria.

Prezent la proces, jurnalistul Ionel Stoica a dat detalii despre lupta uriasa pe care a dus-o aceasta femeie:

„La Curtea Suprema este audiata Alina Suciu, consilier juridic la Romsilva, femeia de 50 de ani care a luptat singura cu Mafia Retrocedarilor condusa de Viorel Hrebenciuc. Sa tineti minte numele asta, este unul din multii eroi anonimi ai Romaniei.

Povesteste, in declaratia de martor pe care o da, ca dupa ce si-a dat seama ca se punea la cale furtul a 43.000 de hectare de padure, fostul sef Romsilva, Adam Craciunescu, a mutat-o de la departamentul Juridic la Perdele Forestiere. A retrogradat-o de fapt, un avertisment, doar pentru a nu mai initia actiuni in instanta. Explica pe indelete cum fostul sef Romsilva a chemat-o la Bucuresti si a certat-o ca a cerut revizuirea sentintei ilegale. ‘Craciunescu nu stia ce sa faca. Era mirat ca am redactat revizuirea’.

A simtit amenintarea din tonul lui Craciunescu. O femeie discreta, modesta, inteligenta, povesteste oftand ca este dependenta de insulina, dar care nu a cedat in fata hotilor. Alina Suciu a deschis in 2013 doua procese sefilor de la Romsilva si le-a castigat pe ambele, iar judecatorii au decis repunerea in functie la departamentul Juridic. Chiar acum mai multi avocati de top o hartuiesc cu intrebari in fata Curtii Supreme”, a relatat Stoica pe pagina sa de Facebook.

Detalii despre batalia dusa de aceasta femeie pentru a stopa furtul pus la cale de Hrebenciuc si clica sa se regasesc si in rechizitoriul intocmit de DNA:

„In acest context este de mentionat faptul ca in luna decembrie 2013, dupa ce a aflat ca jurista Alina Suciu din cadrul ROMSILVA a depus cererea de stramutare la ICCJ, obtinand totodata si suspendarea judecatii dosarului 2209/119/2013. dupa ce a fost admonestat de Hrebenciuc Viorel prin intermediul lui Sirbu Ilie, Craciunescu Adam a dispus ca Alina Suciu sa nu mai reprezinte RNP Romsilva in cauzele ce privesc Domeniul Ghica Comanesti si sa nu mai faca deplasari in afara Bucurestiului, ceea ce a afectat in mod direct drepturile patrimoniale si interesele legitime ale acesteia”, se mentioneaza in rechizitoriu.

Inruma cu trei luni, in cadru procesului,  fostul director al Romsilva a sustinut ca fosta lui subordonata nu mai putea sa faca fata dosarelor din instante din cauza problemelor de sanatate.

“Ma informa ca are probleme de sanatate, era disciplinata si uneori se invoia sa-si faca o serie de analize, fara sa ma informeze ca, de fapt, avea un certificat de handicap. Au aparut dispute intre Suciu si sefa de la juridic si, in februarie 2012, pentru a evita aceste dispute, am decis ca Suciu sa ocupe alt post, la perdelele forestiere. In februarie 2012, dupa ce a primit calificativul ‘bine’, l-a contestat in instanta, la fel si decizia de mutare. A castigat, intr-un final, dar dupa ce s-a folosit de rechizitoriul din acest dosar in fata judecatorilor”, a completat Craciunescu, citat de Adevarul.

“Abia in iunie 2013 a depus certificatul de handicap la directorul general si acolo erau precizari clare privind regimul de munca al Alinei Suciu, adica trebuiau evitate deplasarile in afara orasului si avea nevoie de pauze. In martie 2014 am cerut sa i se retraga dosarele, sa nu mai fie trimisa in delegatii”, a continuat Craciunescu.

“Am ajuns implicat in acest caz dupa ce persoane pe care nu le stiam au vorbit despre mine. Am avut o discutie telefonica cu doamna Nela Cojocaru, sefa serviciului juridic al Romsilva, si de aceea am spus intr-o interceptare ca ce ne mai trebuie atatea procese”, a completat fostul director al Regiei.

In ianuarie 2015, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul PSD Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in dosarul retrocedarii ilegale de paduri.

In acest dosar sunt judecati si Gheorghe Paltin-Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, judecatorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, fostul sef al Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan. Parti civile in dosar sunt statul roman, prin Ministerul Finantelor si Alina Suciu.

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Gheorghe Paltin-Sturdza si Dan Costin Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor.

Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme offshore pentru a ascunde provenienta banilor. Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: