externe

Eroism la Mariupol: S-a aruncat in aer, inconjurat de rusi, ca sa nu le lase statia. Ultimele cuvinte: „Glorie Ucrainei”

Un ofiter din trupele de frontiera ale Ucrainei s-a aruncat in aer la Mariupol pentru ca statia de transmisie radio sa nu cada in mainile rusilor care au inconjurat-o, a declarat Oleksii Arestovici, consilierul presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

‚‚Unul dintre ofiterii din trupele noastre de frontiera, fiind inconjurat de inamici si ranit, s-a aruncat in aer pentru ca statia radio in care se gasea sa nu cada in mainile acestora. Ultimele lui cuvinte au fost ‚ ‘Glorie Ucrainei’ . O lunga plecaciune si respect pentru trupele noastre de frontiera’’, a declarat Arestovici, conform FrontNews.

Orasul ucrainean Mariupol rezista eroic in fata asediului rusesc de 39 de zile. Trupele Kremlinului au folosit tactici criminale in acest oras, pe care l-au bombardat fara incetare, de pe uscat si de pe Marea Azov, distrugand aproape toate cladirile din oras si ucigand mii de civili.

Pe 3 martie, viceprimarul din Mariupol spunea ca localitatea nu va mai rezista mai mult de 5 zile in fata asaltului rusesc. Cu toate acestea, a trecut o luna si o saptamana de atunci si fortele Moscovei nu au reusit inca sa il cucereasca.

Cu toate acestea, nu se stie cat va mai dura rezistenta acerba a ucrainenilor, in conditiile in care rusii avanseaza incet si sunt aproape de a taia zona detinute de aparatori in doua. Rusii bombardeaza neincetat, inclusiv cu rachete termobarice extrem de distructive, dar si cu bombe cu dispersie care fac victime in randurile civililor.

Rezistenta e cu atat mai eroica cu cat sansele ca Mariupol sa fie salvat de trupele ucrainene sunt minime, cele mai apropiate dintre acestea aflandu-se la mai mult de 60 de kilometri departare.

Principala forta de rezistenta din Mariupol este batalionul nationalist Azov, considerat unul dintre cei mai mari inamici ai Rusiei.

In restul tarii, dupa ce trupele rusesti s-au retras in totalitate din nordul Ucrainei, luptele s-au intensificat in Sud, mai ales in zona Herson, si in Donbas, regiune pe care rusii vor neaparat sa o cucereasca.

Urmareste-ne si pe:
Lucian Popescu

Share
Published by
Lucian Popescu

Recent Posts

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

34 de minute ago

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

4 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

49 de minute ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

O oră ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

2 ore ago