EROUL de pe Germanwings. „Merita medalia de ONOARE a Germaniei”

news

Patrick Sondheimer, comandantulul zborului Germanwings 9525, este considerat un adevarat erou de catre utilizatorii retelelor de socializare.

Patrick Sondheimer avea 34 de ani si era un tata iubitor, potrivit declaratiilor facute de bunica sa, relateaza CNN.

„Sunt devastata. Moartea lui a venit atat de brusc si intraga mea familie este in stare de soc”, a declarat femeia, cerand ca presa sa respecte viata privata a familiei comandantului zborului 9525.

Sondenheimer este unul dintre cei 150 de oameni care au murit cand avionul Airbus A320 s-a prabusit in Alpii francezi, cand efectua cursa Barcelona – Dusseldorf.

Patrick Sondheimer avea mai bine de 6.000 de ore experienta de zbor, era pilot al Germanwings din mai 2014 si lucrase la Lufthansa si compania Condor anterior, potrivit biroului de presa al Germanwings.

Pilotul era casatorit si avea doi copii, un fiu in varsta de trei ani si o fiica in varsta de sase ani, si a ales sa lucreze pentru Germanwings pentru a fi mai aproape de familia sa, potrivit The Independent care citeaza presa germana.

Intr-o transcriere publicata de presa, despre care se crede ca ar prezenta inregistrarea audio a ultimelor momente dinaintea prabusirii, Sondenheimer, al carui acces in cabina pilotilor ar fi fost blocat de copilot, dupa o pauza de mers la toaleta, se roaga de Andreas Lubitz sa il lase sa intre in cabina, in timp ce avionul se apropia de stanci.

Deschide naibii usa!”, spune pilotul la un moment dat, pe o inregistrare de pe una dintre cele doua cutii negre ale avionului, potrivit unei relatari publicate de tabloidul german Bild.

Inregistrarea include si zgomotele unor puternice lovituri metalice care suna ca si cum cineva ar fi incercat sa sparga usa de la cabina pilotilor.

„(Patrick Sondheimer, n.r.) merita Medalia de Onoare a Germaniei pentru incercarea sa eroica de a intra in cabina pilotilot”, a declarat bunica acestuia pentru CNN, citata de Mediafax.

Pe masura ce tot mai multe detalii apar referitor la ultimele momente ale zborului 9525, utilizatorii retelelor sociale online vorbesc despre pilot ca despre un erou, subliniind faptul ca numele copilotului, care in mentalul colectiv este deja sigur vinovat pentru accident, a captat atentia lumii, cand cel al eroului Patrick Sondheimer ar merita de fapt sa fie amintit de mass media.

In weekend, tatal lui Sondenheimer si alti membri ai familiei au vizitat un loc special amenajat in memoria victimelor accidentului in Alpii francezi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: