Eroul lui Gadea, avocatul-tricolor, infrangere in procesul in care cerea anularea restrictiilor pe timpul noptii: „Suntem la un pas de tiranie”

politica

Curtea de Apel Brasov a respins, joi, cererea avocatului Alexandru Silviu Goga de suspendare a restrictiei de circulatie pe timp de noapte dupa ora 22,00, in procesul in care acesta se judeca cu Guvernul si Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Decizia instantei poate fi atacata in recurs, in termen de 5 zile de la comunicare.

„Admite exceptia inadmisibilitatii cererii. Respinge ca inadmisibila cererea formulata de reclamantul Goga Alexandru Silviu, in contradictoriu cu paratii Guvernul Romaniei si Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Admite cererea de interventie accesorie in interesul paratului Comitetul National pentru Situatii de Urgenta formulata de intervenientul Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Admite cererea de interventie accesorie in interesul paratului Guvernul Romaniei formulata de intervenientul Ministerul Afacerilor Interne”, se arata in decizia instantei, postata pe portalul instantelor de judecata, conform Agerpres.

Obiectul procesului deschis de avocatul brasovean este „suspendarea executarii act administrativ Hotararea CNSU nr 16/10.03.2021”, care prevede prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, extinzand restrictia circulatiei pe timp de noapte incepand de la ora 22,00.

Alexandru Silviu Goga si-a argumentat demersul aratand ca nu este demonstrata „legatura de cauzalitate dintre riscul de raspandire si imbolnavire cu virusul COVID-19 si necesitatea ca sa se extinda restrictia pe timp de noapte de la 23,00 la orele 22,00”, sustinand ca „nu exista niciun fel de dovada din care sa rezulte ca virusul este mai activ noaptea”.

Pe 17 martie, avocatul a fost invitat special in emisiunea lui Gadea de la Antena 3.

„Nu pot accepta ca drepturile si libertatile mele individuale sa fie terfelite la un pas de tiranie. Noaptea nu e facuta sa fie dormita, si nici o data cu venirea anotimpurilor mai calde, lumina pana tarziu sa stam inchisi in casa”, sustinea avocatul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: